Kakkua äidille
Tein äitienpäivän kunniaksi hyydytetyn juustokakun ja löytyipä kaupasta mansikoitakin (tosin melko mauttomia) koristeeksi.
Appelsiini-valkosuklaajuustokakku
- 5 dl kermaa vatkattuna
- 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g valkosuklaata sulatettuna
- 2 appelsiinia (kalvottomana paloiteltuna)
- 2 appelsiinin mehu
- 6 liivatetta (varmaan vähempikin riittää)
- 1 pkt kaurakeksejä murskattuna
- sulaa voita
Keksit murskataan ja sekoitetaan sulan voin kanssa ja levitetään irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle. Liivatteet liotellaan kylmässä vedessä ja sulatetaan sitten kiehuvaan appelsiinimehuun. Appelsiinit fileoin irti kalvoistaan ja siinä irtoaa mehua kyllä ihan riittämiin noita liivatteita varten. Vatkattuun kermaan lisätään sulatettu suklaa, tuorejuusto ja liivate-appelsiinimehu. Kipataan seos vuokaan ja annetaan hyytyä jääkaapissa (ottaa useamman tunnin..). Jos haluaa appelsiinisemman maun, voi raastaa appelsiinin kuorta kerma-juustoseokseen, mutta silloin kannattaa suosia luomuappelsiinia..
Kelpasi ihanalle äidille <3