Kakkujuttu

Kotona nautiskelun myötä on jotenkin iskenyt leipomisvimma ja nyt pari kertaa olen päätynyt pyöräyttämään kuivakakun. Toinen suklainen, toinen appelsiininen. Hyvää on ja kestää mainiosti pakastamista, ettei nyt sentään tarvitse ihan kahteen pekkaan kokonaista kakkua syödä.

241012a.jpg

Suklaakakku (ohje iloleipurilta)

  • 200 g voita
  • 300g suklaakastiketta
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sekoita suklaakastike siihen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja lisää voi-suklaasoosiseos, sekoita varoen. Kippaa voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja heitä 175 asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi.

Kakku jäi ainakin minulla hieman kosteaksi, mikä on hyvä. Kuvassa suklaakakku on tarjolla sitruunaisella kermalla, jonka inspiraationa on täällä mainittu sitruunavaahto. Tosin jogurttia ei tullut tällä kertaa.

 

Appelsiinikakku (ohje WSOY:n Hyvä Kokki keittokirjasta sitruunakakun ohjeella muutamalla muokkauksella)

  • 200g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 appelsiinin raastettu kuori (hienoksi raastettuna)
  • 2 rkl appelsiinimehua

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat varovasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita sokeri-muna-voiseokseen. Lisää appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Itselläni meni varmaan jotain ihan himpun pieleen, koska kakku jäi vähän matalaksi, mutta hyvää se silti oli. Tai sitten vuokani oli liian iso..

Joka tapauksessa, hyvää!

koti ruoka-ja-juoma diy