Kekkerimuonaa kertsiastiossa
Eilen saittekin jo kokonaiskuvan kesäillanvieton kattauksesta ja nyt sitten kattellaan lähemmin, mitä pöperöä muovikippoihin on saatu asetelluksi. Ja kuulkaa ei ole mitään monimutkaista tarjolla, vaan helppoa ja hyvää, mahdollisimman moneen uppoavaa peruspöperöä.
Illan hitti oli ehdottomasti Toast Skagenista inspiraation saanut suupala.
Pohjana saaristolaisleipää, päälle katkarapua majoneesi-creme fraichella ja suurella määrällä tilliä. Ni ja sipulilla. Kuin voi olla jotain niin yksinkertasta ja hyvää. Rapuleipästen takana näkyykin vilaus jo aiemmin kirjoittelemastani smoothiesta.
Päädyin sitten kuitenkin pitämään smoothiet alkoholittomina mahdollisia alkoholia juomattomia vieraita ajatellen. (Onko vähän ollu kiireinen emäntä ku on parissa lasissa vähän jääny smoothiesotkua reunoihin)
Smoothien vierestä löytyi kätevästi jälleen suolaista purtavaa, ihan peruslihapullia mutta reilummin maustettuna. Sopii paremmin coctailpaloiksi kuin perus maustemäärällä tehdyt arkilihapullat. Ja perusvaraman kekkerieväänä löytyi myös pitsaa.
Kevyempänä vaihtoehtona (vaikka sitten pitsalle) laitoin tarjolle vihannestikkuja kera (todella)valkosipulisen jogurttikastikkeen. Jogurttikastike oli vähän tzatziki-tyyppinen, mutta tällä kertaa kurkkua ei raastettu sekaan vaan jokainen sai ihan itse omilla hampaillaan jäystää kurkkunsa.
Kevyempää linjaa edusti myös annoskippoon kasattu pieni salaatti kera broilerin fileen ja pestossa pöyritettyjen perunapalojen.
Snacksit eli tässä tapauksessa sipsit ja karkit oli myös ”annostettu” eli sipseille bongasin tiimarin jostain alesta kivat pahvimukit joihin sai kivasti kirjailtuu maun kylkeen.
(miksi mulla on kuva juuri siitä purkista jossa teksti on ruma!) Täytyy kyllä sanoa, että tällä vaihtoehdolla on huomattavasti vähemmän sipsin muruja seuraavana aamuna lattioilla, verrattuna siihen, että jokainen hakee kourallisen kerrallaan isosta kiposta ja tästä kourallisesta siis tippuu puolet matkalle muiden tallottavaksi. Hyvä vinkki myös linjoja vartioivalle, tohon kippoon kun meni kutakuinkin se ”annos” jonka sipsipussit kylkeensä ilmoittaa (ja saa kalorit näyttämään kohtuullisilta).
Namien kanssa sovelsin samaa kuin syntymäpäivänäni työpaikalla, eli paljon karkkia isompaan kippoon ja annoskippoja viereen jokaisen itse täytettäväksi
Sellaset kekkerit tarjoilujen osalta täällä siis. Kivaa oli, kaikki ruoka meni ja porukka tuntui tykkäävän. Ja mikä parasta, ei tarvinnu stressata hirveesti ja pestä kymmentä koneellista tiskiä!