Oluen kanssa
On ihanaa, kun tulee vieraita! Eilen kyläilemässä oli ihana pariskunta ja tarkoituksena oli, että miesväki maistelee vähän oluita siinä syömisen ohessa.
Ja mikä sopisikaan paremmin oluen kanssa kuin possu:
Reilusti ylikypsäksi vedettyä (sisälämpö 95 astetta!) sian lapaa kunnon rasvakerroksella, ei oo kulkaas kuivaa. Pienoinen joulukinkku fiilis toki iski, mutta hyvää se silti oli.
Muuten pöytään löysi tiensä vihreä salaatti, varhaiskaalisalaatti ja kylmä perunasalaatti, sekä possun kylkeen laitettavaksi kermaviili-dijon-ruohosipuli soosi (possu vaati kyllä kaverikseen tuon kastikkeen).
Niin ja laiskan emännän vaihtoehtona pakasteesta valkosipulivoipatonkia. Oluen lisäksi tarjolla oli punaviiniä. Vieraat hoiti juomapuolen, me noi syötävät, hyvä diili mielestäni :)
Rouheeta, rentoa ja hyvää, täydellistä rentoon illanviettoon. Ja possua jäi yli sen verran että sunnuntaina taitaa tulla hernekeitot keiteltyä.
Vinkkinä sen verran vielä, että kun possua jää niin saa siitä maukkaan ja tuhdin leivän: hyvää leipää (meillä oli Ullan kaurajuntta sämpylöitä), bbq-soosia ja vähän juustoa. Ei jää nälkä ja häätää krapulan oitis pois!