Suolainen ”pannari”

Vaihteeksi päästään meikäläisen lemppari-areenalle, keittiöön. Mietittiin taannoin, mitä tarjottaisiin kahvipöydässä gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle vieraalle, niin että selvittäisiin ihan yhdellä suolaisella ja yhdellä makealla vaihtoehdolla. Makea vaihtoehto oli tässä tilanteessa helpompi, tehtiin gluteeniton mutakakku ja tarjoiltiin se vaniljajäätelön ja vadelma-kastikkeen kanssa. Mutta suolaisen vaihtoehdon kanssa sai hieman pähkäillä.

Ehkä kaikkein helpoin olisi ollut tehdä vain suolainen piirakka gluteenittomalla pohjalla, mutta koska en ole lähemmin tutustunut gluteenittomaan leivontaan, en jotenkaan innostunut piirakkataikinan kokeilemisesta gluteenittomana. Voi olla että on ihan simppeli juttu, mutta en kuitenkaan nyt siis piirakasta innostunut. Toisekseen, ollaan kyseisille vieraille tarjottu jo niin useita kertoja suolaista piirakkaa, että olisi kiva keksiä välillä jotain muutakin (gluteeniton ruokavalio siis toisella aikuisista vieraista nyt uudehko kokeilu vatsan hyvinvointia varten).

Pienen selailun jälkeen löysin k-ruoka sivustolta gluteenittoman kinkku-sienirullan ohjeen. Pohja vaikutti simppeliltä eikä vaatinut mitään hillittömiä tykötarvevarastoja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pohja valmistettiin sekoittamalla yhteen 

  • 3 munaa
  • 5 dl maitoa
  • suolaa
  • 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja

Paitsi, että me päätettiin olla ostamatta gluteenitonta jauhoseosta, kun kaapista kerta löytyi mutakakkua varten ostettua Maizenaa ja muutenkin perus valikoimaan kuuluvaa perunajauhoa. Pikaisen googlailun jälkeen sain vähän muunto-ohjetta kyseisten jauhojen käytöstä ja laitettiin 1½ dl maizenaa ja 3/4 dl perunajauhoja tuon reseptin 2½ dl jauhontarpeen täyttämiseksi. 

Hyvin  sekoitettu seos kaadettiin uunipellille, paistettiin 30 min 200 asteessa ja tadaa, valmiina on tosi hyvin rullauksen kestävä pannarimainen pohja. Täytteeksi sitten voi laittaa mitä lystää. Meillä sisään päätyi kinkkua, kanttarellia, tomaattia, purjoa, yrttituorejuustoa ja oliivia. Joo-o, kanttarelli ja oliivi yhdessä kuulostaa oudolta, mutta sopivissa määrin toimi. Täyte sisään, rullalle kuin kääretorttu ja juustoa päälle, hetkeksi uuniin niin että täyte lämpenee ja juusto sulaa ja sitten ei muuta kun nauttien salaatin kera.

pannarirulla.jpg

Tosta pohjasta tulee sen kokoinen, että riittää neljälle hyvin tuhdiksi lounaaksi salaatin kanssa (tuo tuhti on toki suhteellinen käsite). Ja kun testattiin tätä toisen kerran kaksin ollen, tuli myös kokeiltua uudelleen lämmitystä ja toimi siinä ihan hyvin, kaikki ruuat kun ei mun mielestä toimi uudelleen lämmitettyinä..

 

ps. voi tätä kuvan laatua, kun on kone-asiat hieman vaiheessa luovutettuani ”työhuoneeni” tulevan pienokaisen käyttöön.. Toivottavasti saan tähän pikaisen parannuksen, vink vink aviomies.

 

koti ruoka-ja-juoma