Täällä taas. Taas.

Viimeisin postaus näyttää olleen vuoden 2013 lokakuulta ja sitä edellisellä postauksella olen ollut palaamassa takaisin tämän blogin kirjoittelun pariin. No aika hiljasta on ollu. Mutta nyt minusta tuntuu, että vuosi 2016 tuo tullessaan uudenlaisia aiheita ja uudenlaisia tarpeita ja ajallisia mahdollisuuksia päästä kirjoittamaan. 

Tässä reilussa parissa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Ja toisaalta ei juuri mitään. Viime ”paluussa” vilahtanutta puutarhaa on siistitty reippaalla kädellä ja sisäremppaakin on vihdoin päästy tekemään. Myös omakotitaloasumisen ei niin odotettu puoli, eka ei toivottu remppa on saatu pois taputeltua. Siviilisääty avovaimo on saanut i:n lisää ja perheenjäsenten lukumäärää tässä yritetään kasvattaa kahdesta kolmeen, yhden hieman tragisemman yrityskerran jälkeen. Toivotaan että kaikki menee tällä kertaa hyvin loppuun saakka.

Ja voi, että tavallaan olen kaivannut tätä höpöttelyn kirjoitteluun palaamista. Jotenkaan aika vaan ei ole ollut kypsä aikaisemmin, kun on tuntunut elämä jotenkin hektiseltä ja ajatuksen juoksu takkuilevalta (no en tule vannomaan että ajatus nytkään juoksee, mutta ainakin innostus on nyt kova). 

Kokkailusörsseleitä tulee varmaan jatkossakin vilahtelemaan ja haluaisin kovasti myös valottaa hieman sisustusjuttuja. Kevään mittaan varmaan sitten höyrytään puutarhasuunnitelmia ja toivotettavasti niitä myös toteutetaan yhtä innokkaasti. 

Että semmosta paluuta tällä kertaa suunnittelee hän.. ihan kahvitauolle valmiina 😉

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan

Ihan paras porkkanakakku

071013a.jpg

..syntyy kuvan aineksista eli

noin neljästä porkkanasta

parista sataa grammaa voita

5 desistä jauhoja

desistä mantelirouhetta

parista teelusikallisesta vaniljasokeria, leivinjauhetta ja kanelia

neljästä munasta ja

parista desistä sokeria.

 

Ja nyt tarkkana: Porkkanaa pitää olla PALJON ja hienon hienoksi raastettuna ja noin puolet jauhoista tulee olla hienoja RUISjauhoja. Näissä kahdessa seikassa piilee tämän kakun salaisuus. 

 

Muuten ohje lyhykäisyydessään tässä:

Raasta porkkana (no niinkun sanottua jo aiemmin, hienoksi raasteeksi) ja sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaikki suloisesti sekaisin ja kaada irtopohjavuokaan (voideltu ja korppujauhotettu tai mantelilla vuorattu). Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja laita täytettä.

 

Täytteestä en varsinaisesti mitään ohjetta laita, koska kukin tekee oman makunsa mukaan. Omaani tulee yleensä paketti tai kaksi maustamatonta tuorejuustoa, reilusti (luomu)sitruunasta raastettua kuorta ja tilkka sen mehua ja vähän tomusokeria. Kokeilin kerran mascarponesta, ei toimi. Suuttui sitruunalle ja jämähti. Mutta paljon sitruunaa siis kuuluu meikäläisen lemppari porkkanakakkukuorutteeseen.

 

Kuvia valmiista tuotoksesta ei ole, koska syystä tai toisesta kakku on aina hävinnyt parempiin suihin.

koti ruoka-ja-juoma