”Pika”pitsaa

No huh, onpas mennyt tovi aikaa kun tänne olen viimeksi kirjoitellut. Häähössötykset on imaisseet tämän likan bloggailuineen täysin, ja jotenkin inspiraatio on jäänyt tämän palstan kohdalla täysin puuttumaan. Eikä ole kummempia sapuskoitakaan tullut kokkailtua. Tänään kuitenkin rakas siippani lupautui tekemään meikäläiselle lounasta ja vinkit tähän haettiin Jamie Oliverin keittokirjasta.

030213b.jpg

Mun osa oli tänään tehdä tuo taikina. Tuttuun tapaan, mutulla mentiin ja osa jauhoista on ruisjauhoja. Mies omin pikkukätösin taputteli siitä pyöreän (ainakin melkein) pohjan joka heitettiin kuumalle uunin kestävälle paistinpannulle. Koska valurauta/hiiliteräspannu vielä puuttuu (hankinnassa on!), ei pannu ollut riittävän kuuma ja uunikin jäi liian matalalle lämmölle, joten parantamisen varaakin löytyy siis.

030213a.jpg

Päälle tomaattikastike (tomaattimurska, oliiviöljy, pesto, valkosipuli, suola, mustapippuri), jota olisi voinut hieman keitellä kasaan, mutta eipä tässä tohinassa ehtinyt.

Lisäksi salamia, mozzarellaa, pestoa ja parmesania ja uuniin.

030213c.jpg

030213e.jpg

Lisukkeeksi tomaateista ja kirsikkatomaateista, pestosta, valkosipulista, oliiviöljystä, pippurista, suolasta ja balsamicosta kyhätty ”salaatti”. 

030213d.jpg

Pikkusen punaviiniä, sopivasti pilvenraosta pilkistävä aurinko ja mukava sunnuntainen lounashetki on valmis.

030213f.jpg

030213g.jpg

Lopputulos maistuva! Ei pelkoa, että olisi tähteitä jäänyt.

030213h.jpg

Ehkä tämä oli vähän virittelyä kohti ensiviikolla koittavaa Rooman reissua. Peukut ja varpaat pystyyn, ettei siellä myrskyä ja sada kokoaikaa!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.