Suklaasydän

b.jpg

c.jpg

g.jpg

Ihan ykskaksyllättäen teki mieli leipoa. Selasin äitini miehelleni ensimmäisenä jouluna ostamaa keittokirjaa ja löysin reseptin suklaasydämille. Ihanalta käsissä tuntuvaa ja helposti kauliintuvaa suklaantuoksuista taikinaa saa aikaiseksi seuraavanlaisella reseptillä:

  • 100g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniliinisokeria
  • 1 muna
  • 2 dl jauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään, kippaa voiseokseen. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Kaulitse (jauhojen kera) noin ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota sydänmuotilla pikkuleipiä. Nosta varovasti pellille ja paista uunin keskitasolla noin 6-8 min 200 asteessa.

Koristele jäähtyneet pikkuleivät sulatetutlla suklaalla, jonka seassa on tuoreesta appelsiinista puristettua mehua ja tomusokeria ja vähän myös kaakaojauhetta. Syö, ennenkuin joku muu ehtii ensin!

e.jpg

 

puheenaiheet hopsoa sisustus ruoka-ja-juoma