Suklaasydän
Ihan ykskaksyllättäen teki mieli leipoa. Selasin äitini miehelleni ensimmäisenä jouluna ostamaa keittokirjaa ja löysin reseptin suklaasydämille. Ihanalta käsissä tuntuvaa ja helposti kauliintuvaa suklaantuoksuista taikinaa saa aikaiseksi seuraavanlaisella reseptillä:
- 100g voita
- 0,75 dl sokeria
- 1,5 tl vaniliinisokeria
- 1 muna
- 2 dl jauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään, kippaa voiseokseen. Laita jääkaappiin vetäytymään.
Kaulitse (jauhojen kera) noin ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota sydänmuotilla pikkuleipiä. Nosta varovasti pellille ja paista uunin keskitasolla noin 6-8 min 200 asteessa.
Koristele jäähtyneet pikkuleivät sulatetutlla suklaalla, jonka seassa on tuoreesta appelsiinista puristettua mehua ja tomusokeria ja vähän myös kaakaojauhetta. Syö, ennenkuin joku muu ehtii ensin!