Uuninluukku raollaan
Eilen meillä sitten olikin kyseisen näköinen asetelma keittiössä kutakuinkin koko päivän, 10-20. Uunissa lämpöä 50, välillä 100 astetta ja luukku tosiaan raollaan. Valmistettavan lopputuloksena jotain ehkä rapsakkaa ja suolaista..
Ja mitä sieltä uunista sitten löytyikään?
No hirveä tietenkin!
Tällä kertaa kokeiltiin hirvenlihan kuivaamista uunissa. Sulanut lapa yöksi 6,5-7% suolaliuokseen (niin siis sitä suolaa se prosentti määrä, ei alkoholia), syyn mukaisesti noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi ja coctailtikkujen kanssa ritilälle roikkumaan. Tuo syiden suuntainen leikkaaminen on tärkeää, muuten liha ei pysy kasassa kuivatessa.
Uunin lämpötila oli pääasiassa se 50 astetta ja luukku tosiaan raollaan, jotta kosteus pääsee pois uunista.
Tästä lähdettiin (harmaa reunus siis suolaamisesta)…
…ja tähän päädyttiin:
Hieman olisi voinut suolaisempaa olla (minun mielestä), mutta miehen suihin se on hävinnyt varsin hyvin tällaisenaankin.