Uuninluukku raollaan

230712a.jpg

Eilen meillä sitten olikin kyseisen näköinen asetelma keittiössä kutakuinkin koko päivän, 10-20. Uunissa lämpöä 50, välillä 100 astetta ja luukku tosiaan raollaan. Valmistettavan lopputuloksena jotain ehkä rapsakkaa ja suolaista..

Ja mitä sieltä uunista sitten löytyikään? 

230712b.jpg

No hirveä tietenkin! 

Tällä kertaa kokeiltiin hirvenlihan kuivaamista uunissa. Sulanut lapa yöksi 6,5-7% suolaliuokseen (niin siis sitä suolaa se prosentti määrä, ei alkoholia), syyn mukaisesti noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi ja coctailtikkujen kanssa ritilälle roikkumaan. Tuo syiden suuntainen leikkaaminen on tärkeää, muuten liha ei pysy kasassa kuivatessa. 

Uunin lämpötila oli pääasiassa se 50 astetta ja luukku tosiaan raollaan, jotta kosteus pääsee pois uunista.

230712c.jpg

Tästä lähdettiin (harmaa reunus siis suolaamisesta)… 

…ja tähän päädyttiin:

230712d.jpg

Hieman olisi voinut suolaisempaa olla (minun mielestä), mutta miehen suihin se on hävinnyt varsin hyvin tällaisenaankin.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.