Vuoden 2012 vika ateria

010113f.jpg

Vuoden 2012 vikana ateriana tarjolla oli uunissa ”paahdetuilla” kasviksilla ja mozzarellalla täytettyä focaccia ja brie-juustolla ja viikunalla höystettyä salaattia. Yllätyin hemmetin positiivisesti, vaikka itse sanonkin!

Aloitin tekemällä focaccian itse, netti on täynnä hyvä ohjeita, joten valitse mieluisin. Itse korvasin osan vehnäjauhoista ohrajauhoilla. Ei haitannut yhtään.

Paloittele ja paahda kasvikset, ihan ne mistä itse satut tykkäämään. Lado uunivuokaan, reilusti oliiviöljyä päälle ja myös mustapippuria ja sormisuolaa.

010113.jpg

Halkaise focaccia ja laita pohjalla pestoa, buffalo mozzarellaa (ei sitä kumijuustoa, vaan oikeaa mozzarellaa) ja kasvikset. Itse laitoin tuoreiden lisäksi purkista grillattua munakoisoa.

010113c.jpg

010113d.jpg

mmm.. anteeksi vaan nyt on oma kehu paras mutta eikö kuulkaa näytä herkulliselta?

Leivän toinen puoli päälle ja uuniin hetkeksi että koko paketti on lämmin. Tee sopivat annospalat ja nauti hyvässä seurassa hyvän juoman ja salaatin kanssa. Meidän salaattiin tuli perus vihreesalaattipohjan lisäksi brietä, kuivattuja viikunoita ja pari suihkausta mansikalla maustettua balsamicoa. Niin ja päälle pari siivua kylmäsavuhärkä-leikkelettä, tosin voisin kuvitella prosciuttion sopivan tähän kuin nenän päähän.

010113e.jpg

Ja mitä tehdään jos jää tähteitä? Nautitaan seuraavana aamuna sampanjan kera!

010113_0.jpg

Herkullista alkanutta vuotta 2013 ihan jokaiselle!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.