Paistetut vihreät tomaatit

Olin vilkuillut Niitä sillä silmällä lähimarketissa jo useamman kerran syksyn aikana. Oikeastaan olin vilkuillut Niitä jo vuosien ajan tarttumatta toimeen, kunnes muistin, että Niitähän löytyy ihan omasta takaa ja että ne pitäisi pelastaa kasvihuoneen siivoamisen alta. Saanko esitellä, vihreä tomaatti.

pavito.jpg

Nettihän on tietysti pullollaan mitä erilaisempia reseptejä vihreiden tomaattien hyödyntämiseen, mutta paistetut vihreät tomaatit olivat selkeä valinta. Päädyin mukailemaan tätä Jyrki Sukulan reseptiä.

Paistetut vihreät tomaatit

1 dl vehnäjauhoja
1 dl polentaa (maissiryynejä)
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä
n. maustemitallinen savustettua paprikajauhetta
1 muna
n. 1,5 dl maitoa
4-5 kpl vihreitä tomaatteja

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee keskelle kuoppa. Sekoita maito ja muna ja kaada seos sitten pienissä erissä jauhojen joukkoon sekoittaen huolellisesti. Viipaloi tomaatit 5 mm siivuiksi. Kuumenna paistinpannulla reilusti rypsiöljyä. Dippaa tomaattisiivut taikinaan ja paista n. minuutti per puoli kullan ruskeiksi. Valuta paistetut viipaleet talouspaperin päällä ja tarjoile kuumana.

pavito4.jpg

Ripottelin paistettujen viipaleiden päälle vielä extrasuolaa ja katoin pöytään buffalo mozzarellaa, bresaolaa ja proseccoa. Lounas deluxe!

Tomaatit sopivat erityisen hyvin yhteen valuvan mozzarellan ja bresaolan kanssa.

pavito2.jpg

Hämmästyttävintä oli ehkä se, että maussa oli jotain lettumaista mutta se toimi hyvin tomaatin happamuuden kanssa. Seuraavalla kerralla maustaisin tomaatteja ehkä vähän runsaskätisemmin esimerkiksi cayennepippurilla tai tulisemmalla paprikajauheella.

pavito3.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.