Kyssäkaalisalaatista ja ylihintaisista tulppaaneista
Kyssäkaali on ollut meidän keittiöissämme täysin aliarvostettu raaka-aine. Siitä tuli uusi ystäväni, kun viime viikonloppuna pilkoin raikkaan ja kuulaan salaatin keveän auringonpaisteen ja keväisen linnunsirkutuksen kunniaksi.
Ohje on muunnelma reseptistä, jonka otin joululahjaksi saamastani Yotam Ottolenghin ja Sami Tamimin Jerusalem-keittokirjasta. Salaatin kanssa söimme samaisen kirjan reseptin mukaan falafeleja, mutta sitä ohjetta en vielä dokumentoi. Ne olivat suuhuni valtavan alimaustettuja, joten reseptiä pitää vielä kehittää, jahka taas jaksaa ryhtyä uppopaistopuuhiin.
Kyssäkaalisalaatti (6-8:lle lisäkesalaattina)
1 kg kyssäkaalta (n. 4 kpl)
2 ruukkua vesikrassia
3 rkl hienonnettua minttua
Kastike:
1 rkl kuivattua minttua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
1 dl ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Päälle:
sumakkia
Kuori ja leikkaa kyssäkaalit noin 1,5×1,5cm kuutioiksi. Sekoita joukkoon 1,5 ruukullista vesikrassia ja hienonnettu minttu. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike kyssäkaaleille ja sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Koristele salaatti 0,5 ruukullisella vesikrassia ja ripottele päälle sumakkia.
Lintujen laulusta innostuneena kävin hakemassa pöytään myös kimpun tulppaaneja. Pulitin niistä järjettömät 28 euroa (musta tuntuu, että mua on kyllä nyt huijattu), mutta kyllä ne vaan kevään tunnelmaa luovat. Nyt voikin sitten yrittää ignoroida tulevat lumimyrskyt ja tuijotella vain tulppaanikuvia.