Kylmä kurkkukeitto
Helatorstaina oli lämpöistä ja leppeää. Päätin vihdoin tehdä to-do -listalla odottaneen kylmän kurkkukeiton. Hyvänkuuloinen resepti löytyi Omenamintulta. Koska mies tykkää hulluna itämaisista mauista, päätin kokeilla jugurtin sijaan kookosmaitoa ja murustin sekaan muutaman kuivatun kaffirlimen lehden.
Kylmä kurkkukeitto
1 dl cashew-pähkinöitä
2 kurkkua
noin 1/2 tölkki kookosmaitoa
iso nippu minttua
kourallinen ruohosipulia
1 limen mehu
2 kuivattua kaffirlimen lehteä murusteltuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
Jauha cashew-pähkinät monitoimikoneessa. Lisää muut aineet ja pyöritä tasaiseksi. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ja tarjoa kylmänä.
Lisäsin kannuun muutamia jääkuutioita, jotta keitto pysyi viileänä auringossa. Keitto oli melkoisen hyvää, mutta pientä miinusta kokeilulle kylmän kookosmaidon jättämästä rasvaisesta suutuntumasta.
Lounas nautittiin ruohikolla omppupuun varjossa pötkötellen. Samaan syssyyn avattiin pullo samppanjaa, kun mies vihdoin sai tiedon uudesta mielenkiintoisesta työpaikasta. Keiton kylkeen leikkasin maalaisleipää ja tein tomaatti-buffalomozzarellasalaatin, jonka maustoin ripauksella sitruunankuorta, mustapippuria ja oliiviöljyä. Rakastan reiluiksi paloiksi revittyä hyvää mozzarellaa ja reippaasti käsissä lohkottua kypsää tomaattia. Siinä on sellaista rentoa ja yksinkertaista ruoanlaiton meininkiä jota ihailen!
Helatorstaina saivat myös voikukat kyytiä. Mitä ihmettä tässä tapahtuu? Siitä raporttia lähiaikoina.