Kepeä kesälounas
Kivistö vaikuttaa olevan maailman ainoa kolkka, jossa isot raparperiviljelmät kärsivät kitukasvuisuudesta. Onneksi kaitaa satoa työntävästä kasvista saa koko ajan edes vähän käytettävää, maailma kun pursuaa raparperiherkkujen reseptejä.
Tämä HS:n ruokasivuilta bongattu bruchetta aostalaiseen tapaan sopii salaattipedin päältä vaikka pieneksi lounaaksi. Vähitellen puutarhamme alkaa tuottaa kaikenmoista pientä satoa, joten lautaselle saatiin raparperin lisäksi omaa chiliä, salaattia ja yrttejä.
n. 250 g kuorittuja raparperipaloja
1 hienonnettu sipuli
pala chilipalkoa
1 rkl sokeria
oliiviöljyä
200 g vuohenjuustoa
4 isoa maalaisleipäviipaletta
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa
Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannussa ja kuullota sipuli. Lisää pala chiliä ja sekoita, kunnes tulisuus tarttuu öljyyn. Ota chili pois. Sekoita joukkoon raparperi, sokeri sekä suolaa ja hauduta sosemaiseksi.
Paahda leipä uunissa, mausta suolalla ja öljyllä. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Levitä leiville raparperisosetta ja juustoviipaleet. Viimeistele mustapippurilla ja basilikalla.
Tämän myötä pakenen vihdoin lomalaitumelle, Bordeauxin seudun kautta Hämeeseen. Liisan kapoisille hartioille jää nyt raskas Kivistön raparperienpulskistus-, kitkuu-, ja päivitysvastuu, kunnes pääsen 1,5 viikon päästä Hämeeseen pulleana ostereista, aikuisten sihijuomasta, juustoista ja muista Ranskan herkuista. Kamera seuraa matkassa mukana, saattaa siis olla, että täältä löytyy jossain vaiheessa jonkinmoinen syrjähyppykertomus vieraiden maiden herkuista. Siihen asti, näkemiin!