Potaattia!
Kivistössä on syöty omaa perunaa jo tovin. Kaikenlainen kitkeminen ja kasvimaakäkkiminen unohtuu, kun nostaa varrellisten verran keltaisia multaisia palleroita maasta. Viereisistä penkeistä vielä kainaloon vahvanmakuista tilliä ja kesäsipuli* ja kaupunkilainen voi tuntea itsensä lähes omavaraiseksi.
*disclaimer: kuvan sipuli on nostettu marketin laarista
Löysimme kalatiskistä nieriää, jonka hiillostimme. Siihen sivuun tein kirpeän kirkkaan perunasalaatin.
Peruna-avokadosalaatti
n. 1,5 l uusia perunoita
1 avokado
1cm inkivääriä raastettuna
1/2 sitruunan mehu
5 rkl oliiviöljyä tai avokadoöljyä
5 oksaa tai ruukullinen tilliä
2 kesäsipulin varret
1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
sormisuolaa
Keitä perunat suolatussa vedessä ja jäähdytä ne. Leikkaa tilli silpuksi, viipaloi sipulinvarret ja paloittele avokado ja laita salaattikulhoon. Sekoita mukaan varovasti raastettu inkivääri, sinapinsiemenet, sitruunan mehu ja öljy. Leikkaa jäähtyneet perunat siivuiksi tai kuutioiksi ja lisää ne muihin aineksiin edelleen varovasti sekoitellen, ettei avokado muussaannu. Mausta tarvittaessa suolalla.