Aamiaispizza
Tiedän mitä teet aamiaiseksi ensi viikonloppuna. Aamiaispizzaa! Törmäsin tähän fantastiseen ideaan Pinterestissä ja sittemmin tätä on syöty aamiaispöydässä jo kahteen otteeseen. Ensimmäisestä kokeilusta opimme sen, että pizzataikina ei säily pakkasessa neljää kuukautta ja että juustoraasteeksi kannattaa valita joku muu kuin punaleima emmental.
Pizzataikinan voi hyvin tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja laittaa jääkaappiin kohoamaan öljytyssä kulhossa tai pakastepussissa. Me olemme vuosia käyttäneet durumjauhopussin kyljestä löytyvää ohjetta ja se on hyväksi todettu.
Varaa jääkaappiin myös:
pekonia
munia
1 ps juustoraastetta (mozzarella tmv.)
tomaatteja
(parmesania, ruohosipulia, tuore yrttejä)
Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin mahdollista (ja pizzakivi jos sellainen löytyy, jos ei niin voit hyvin käyttää tavallista uunipeltiä sen sijaan). Paista pekoni rapeaksi pannulla ja valuta ylimääräiset rasvat talouspaperin päällä. Rouhi pekoni halutessasi pienemmiksi paloiksi. Viipaloi tomaatit. Ota taikinasta pienen nyrkin kokoinen pallo ja kaulitse se ohueksi lätyksi hyvin jauhotetulla alustalla. Ripottele pintaan reilusti juustoraastetta, tomaatit ja pekoni. Riko pinnalle kananmunat varovasti. Minä rikoin kananmunan pieneen kulhoon ja kippasin sitten siitä pizzan päälle. Paista kunnes kananmuna(t) ovat hyytyneet pinnalta ja pizzan reunat ovat saaneet väriä. Ripottele pinnalle vielä suolaa ja mustapippuria ennen tarjoamista.
Voit hyvin tehdä myös yksittäiset pizzat kullekin syöjälle, näin kaikki voivat päättää itse omista täytteistään. Meillä pizzan päälle päätyi mozzarellan lisäksi parmesan-raastetta ja pinnalle ruohosipulia. Tällä lähtee viikonloppuaamu hyvin käyntiin!
Kommentit
Vau, miten makoisa idea! Tätä testataan varmasti! Jäivätkö kananmunat sisältä raaoiksi vai kypsyivätkö kokonaan?
Piti kyllä nimikin jättää äskeiseen kommenttiin, mutta se tulee siis tässä perässä! :)
t. Mona
Mona, kyllä se keltuainen jää raa'aksi ja se oli meillä itse asiassa ihan toivottua. Keltuaisen voi tietysti rikkoa ennen uuniin laittamista jos tykkää enemmän kiinteästä rakenteesta :)
Aamiaiseksi pizzaa!! Saako niin tehdä?
kyllä! tiedät mitä teen sunnuntaina aamiaiseksi. oliko teillä muuten leivinkivi käytössä? kuinkahan paljon parempaa pitsaa sillä tulee kuin tavallisella pellillä?
Riikka, kyllä saa ja pitää! Tämä oli oikeasti ihan tositosi hyvää!
Harriet, joo käytettiin leivinkiveä! En ole testannut kuuman pellin käyttöä, joten en osaa sanoa, minkälainen ero sen käyttämisessä verrattuna leivinkiveen on (olen kyllä kuullut, että se toimii). Epäilisin, että leivinkivi varaa lämpöä vähän eri tavalla kuin pelti. Jos kuuman pellin käyttäminen epäilyttää mutta ei kuitenkaan halua ostaa leivinkiveä, niin pizzan voi paistaa myös uunissa kuumennetun valurautapannun päällä.
Jes, todellakin joo! Pizza sopii mille aterialle vaan. :)
Meillä on aamupalaksi pizzaa aina kun sitä on syöty edellisenä päivänä... Tosin silloin jäävät nuo kananmunat kokeilematta.
Tiina, mä olen täysin samaa mieltä, onhan niitä jälkkäripizzojakin!
Minna, voishan sitä edellisen päivän pizzaakin tuunata kananmunalla. Luulis toimivan niinkin :)
Emmi, eikös olekin! Vähän kuin aamiaisleipä tuunattuna.
Ihan loistojuttu! Aamu ei voi alkaa huonosti, jos se alkaa pizzalla (ja skumpalla). Olisipa jo viikonloppuaamu ja leivinuuni kuumana.
Oispa jo viikonloppu ja leivinuuni noin ylipäänsä ;)
Tämä on niin kertakaikkisen outo idea, että tuota on toden totta testattava.
Uunipelti ei ole yhtään niin hyvä kuin pizzakivi, minusta melkein turha. Pizzakiven puutteessa olen paistanut pizzaa meidän raclettepannun kivellä. Nokkela nappaa näpsän ;-)
Ja harmi, ettet pääse viikonloppuna, olisi ollut niin mukavaa nähdä.
Ou jees! Kyllä vaan...
Se on Jonna vissiin kivi ku kivi, joka toimii! Harmillista kyllä, etten pääse mukaan mutta Mari tuo mun terveiset!
Jokihaka, ihan justiinsa niin!
Niin on, mutta sillä raclettepannun kivellä, saa aika pieniä pizzoja ;-)
Oi nam! Meillä on tehty samantapaista paksummalla pohjalla ja aamiaisleiväksi nimettynä. Ihan taivaallista, söimme kaksi aamiaista sinä päivänä :)
Huomenta! Kiitos reseptistä, testasin sitä tänä aamuna saaressa. Käytin pekonin sijasta chorizo-makkaraa ja lirautin hieman öljyä nesteeksi. Juustona pohjalla käytin punaista emmentalia, polaria, goudaa, mozzarellaa ja parmesaania, runsaasti :) Päälle rucolaa, suolaa ja mustapippuria myllystä. Nam!
Millatravael, kuulostaa herkulliselta! Varmasti lähti päivä hyvin käyntiin!
Mekin testattiin! Paras mahdollinen aloitus viikolle!
Kiva kuulla vierailija!
Kommentoi