Etikkaiset punasipulit

Kivistössä

Etikkasäilykkeet ovat lähellä sydäntäni. Jääkaapissa on aina oltava vähintään etikkapunajuuria ja maustekurkkuja. Hillosipuleitakin sieltä saisi mielellään löytyä. Joskin niiden kanssa tuppaa aina käymään niin, että kun on kaupassa ja miettii oliko niitä kotona, niin aina ostaa uuden purkin, vaikka sieltä jääkaapista tosiaan löytyy ennestään jo kaksi avattua purkkia.Liekkö tämä rakkaus etikkaisiin asioihin äidin perua, sillä valmistin nämä etikkamarinoidut punasipulit yllätyslahjaksi äidille, joka on marinoidun punasipulin suuri ystävä. Toki tein sen verran reilun satsin, että yksi purnukka jäi myös omiin tarpeisiin.


n. 5 suurehkoa punasipulia
2,5 dl punaviinietikkaa
1-1,5 dl sokeria
Kokonaisia maustepippureita (taisin laittaa n. 10)


Kuori punasipulit ja halkaise. Voit leikata sipulit puolirenkaiksi mutta minä leikkasin ne pitkittäin suikaleiksi. Jotenkin siitä tuli sipulisuikaleille kauniimpi muoto, vaikka eihän sitä sitten valmiista tuotoksesta niin näekään. Mittaa etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja maustepippurit. Anna kiehahtaa ja purkita pestyihin lasipurkkeihin (lisää etikkalientä niin, että sipulit peittyvät). Sipulit ovat valmiita n. vuorokauden kuluttua ja säilyvät jääkaapissa kuukausia.Etikkamarinadiahan voi muunnella lähes loputtomasti. Sinne voisi laittaa maustepippurin lisäksi neilikkaa, kanelitankoja, laakerinlehtiä, inkivääriä, tähtianista jne. Ja jos kaapista ei satu löytymään punaviinietikkaa niin ei hätää, valkoviini- tai siiderietikka käyvät korvikkeeksi vallan mainiosti!

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Ihanaa, voisin syödä noita ihan melkeinpä minkä kanssa tahansa - tai pelkästään.

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina just näin! Ne on aika koukuttavia.

annemi

Olen jemmannut tätä reseptiä to do-listalla hetken ja tänään ehdin viimein kokeilemaan etikkasipuleiden tekoa :) odotan innolla lopputulosta!

LiisaMaalla
Kivistössä

Toivottavasti maistuvat! Täytyy itsekin tehdä uusi satsi tekeytymään, sillä nämä on syöty loppuun jo aikoja sitten :) .

annemi

Siis NAM miten hyviä! kirjoitin niistä eilen postauksen, näkyy täällä huomenna :)

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiva kuulla!

Kommentoi