Frying Queen's Corn Dogs

Kivistössä

I am the frying queen, young and sweet, only thirty-three! Näin lurauttelin menemään, kun paistoin lauantai-iltapäivän helteessä corn dogseja.Miten kukaan voi vastustaa näitä söpöjä pötkylöitä? Jos lohturuokaa kaipaa, niin nämä kyllä taatusti lohduttavat jo pelkällä ulkonäöllään ja ovat myös melko herkullisia!


2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maissijauhoja
2 rkl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna 
1,7 dl maitoa
rypsiöljyä paistamiseen
n. 12 nakkia 
puutikkuja


Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa muna, maito ja 2 tl öljyä toisessa kulhossa. Kaada maitoseos kuivien aineiden päälle ja sekoita tasaiseksi puulusikalla. 


Kuumenna öljy kattilassa tai frittikeittimessä 180 asteiseksi. Jos nakit ovat kovin märkiä, kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Työnnä tikku nakin läpi pitkittäin niin, ettei se kuitenkaan lävistä nakkia. Itse käytin sellaisia puisia kahvin sekoitustikkuja.  Puiset grillivarrastikutkin varmasti ajavat asian vähän lyhyemmiksi pätkittyinä.


Taikina kannattaa kaataa korkeaan ja kapeaan astiaan (esim. suuri mittamuki tai oluttuoppi) niin nakki on helpompi dipata. Kun öljy on kuumentunut dippaa nakki taikinaan niin, että se peittyy kokonaan. Paista öljyssä n. viisi minuuttia tai kunnes koira on kauttaaltaan kullanruskea.Valuta paistetut pötikät talouspaperin päällä ja nauti sinapin ja ketsupin kera. Me käytimme näissä Makulihan Salarakas-nakkeja. Ajattelin, että friteeraus käy kätevämmin jos nakit ovat hieman lyhyempiä ja nakkien mausteisuus toi myös mukavan lisän. Jos käytät "tavallisen" mittaisia nakkeja, niin niitä riittänee muutama vähemmän. 


Kommentit

MariMaalla
Kivistössä

ai miten niin melko herkullisia? Eiku erittäin herkullisia. Ei ehkä kurmeeta, mutta ihan mahtavaa iloruokaa!

Eija (Ei varmistettu)

Näitä täytyy kokeilla syksyn aikana. Kuulitko Mari kun meidän äipät eksyi Ypäjän metsiin...

MariMaalla
Kivistössä

Joo, sain tekstiviestin, mutta en ole vielä tiedustellut tarkemmin syitä ja seurauksia.. Pitääköhän niitä ruveta vahtimaan? :D

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Iiik, kotitekoisia corn dogseja! Eipä ole tullut mieleen tehdä näitä itse, mutta mikä ettei. Ja ennen kaikkea kutsuisin näitä iloruuaksi Marin sanojen mukaan. Amerikan herkku joka kyllä maistuu silloin tällöin:)

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina, näiden tekeminen oli oikeasti tosi vaivatonta, joten lämpimästi suosittelen kokeilemaan!

(Ei varmistettu)

Iloruoka, parempi mieli! Näyttää herkulliselta. Ei tiukkapipoisille karppaajille:D

Kommentoi