Kaikkien yllätykseksi: papusalaatti!
Papujahan sitä taas. Voipapuja. Jos tuntuu siltä, että saa jo riittää, ei voi mitään. Lakkaan vasta, kun ruokailijat saavat tarpeekseen. Jos silloinkaan.
Chorizo-voipapusalaatin ohje on Saveurs-ruokalehdestä. Ohjeen kastike on juuri sopivan etikkainen ja kirpeä pehmeille pavuille. Mukaan paistetaan chorizo-viipaleita. Ja sekaan kauden mehukkaimpia kirsikkatomaatteja. Mitäpä sitä ihminen lautaselleen viikonloppuna muuta.
600-800 g keitettyjä tai säilöttyjä voipapuja
1/2 chorizo
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 uuden sadon sipuli varsineen
tuoretta basilikaa ja silolehtipersiljaa
3 rkl siideriviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus (espelette)chilihiutaleita tai -tahnaa
Valuta pavut. Leikkaa chorizo viipaleiksi ja paista viipaleet kuumalla, kuivalla pannulla molemmilta puolin nopeasti. Puolita tomaatit, viipaloi sipuli ja pieni yrtit.
Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset, lisää päälle salaatin ainekset ja kääntele sekaisin. Tarjoa maalaisleivän kanssa.