Kevät mielessä

Vielä viime viikolla lajittelin tunnelmallisia talvikuvia tänne laitettavaksi. Sitten tulivat plussakelit ja aurinko. Lammikot ja tippuvat räystäät. Ja yhtäkkiä jäälyhty on niin last season. Ehkäpä talven tunnelmoinnin aika on seuraavan kerran heinäkuussa kun helteessä kitketään rikkaruohoja kasvimaalta.

Ajatus kääntyy kuin väkisin kevääseen ja puutarhaunelmiin. Maaliskuussa Kivistön puutarhan vuosikalenterissa lukee omenapuiden leikkausta, lehtikaalin kylvöä ja kasvihuoneen kuurausta. Ensi kuussa pitäisi olla jo täysi touhu päällä: idättämistä, kylvöä, leikkausta, istutusta. Jos tuo lumi joskus sulaa.

Puutarhaneitsyen ensimmäinen oppimiskausi alkaa, ja olen uppoutunut erinäisiin puutarhurointikirjoihin, tehnyt muistiinpanoja, mentaalisia ja kirjallisia. Olisipa opiskeluihin ollut joskus samanlainen hinku!

p1020882.jpg

Haaveissa on löytää jostain ihana valurautarunkoinen vanha puiston penkki, jonka voisi laittaa omenapuiden varjoon. Siinä voisi sitten istua ja siemailla valkoviiniä ja ihailla kättensä jälkiä.

penkki.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *