Korvapuusti kalseudelle

Kivistössä

Viime viikonloppuna matalapaine työnsi takan savut tupaan, narssissit olivat mädäntyneet ruukkuihinsa, betonipuutarhatonttu menehtynyt talven pakkasiin (hän ei ehkä tänne edes koskaan päässyt esittäytymään, floridasta tilattu pieni käsin tehty kammotus) ja taivas suolsi räntää ja lunta. Lumesta vapaa pihanläntti oli liejua, kasvihuonetta ei kannattanut pestä, sateessa ei viitsinyt laittaa siivoten saunatupaa, mielessä pääsiäisenä nähdyt kukkivat omenapuut ja aurinko. Tarvitseeko jatkaa? Tarvittiin kunnon aseita henkistä ja fyysistä kalseutta vastaan.

En muista, koska olisin viimeksi leiponut korvapuusteja. Pitäisi leipoa useammin, se on niin palkitsevaa! Tuvan tuoksu, tuore pulla kahvin kanssa. Vatsakivut liiasta taikinan syönnistä. Täytteeksi laitoin voita, fariinisokeria, kanelia ja appelsiinikuorta, ensimmäinen kerta, kun rikoin perinteen kaavaa. Erittäin hyvää.

Peruspullataikina

5 dl täysmaitoa
1 muna
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
1,2-1,5 l vehnäjauhoja
200 voita

Täyte
2 appelsiinin kuori
fariinisokeria
kanelia
pehmeää voita

Voiteluun 1 muna

Lämmitä  maito reilusti lämpimäksi (noin 42 astetta). Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita jauhot taikinaan. Alusta taikina lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa, mutta vielä pehmeää. Jos taikinaan alustaa liikaa jauhoja, lopputulos on kova pulla. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja kädestä.

Kohota kaksinkertaiseksi. Jaa sitten kahtia ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli molemmat puolikkaat levyiksi (n. 30x60). Levitä niille pehmeää rasvaa ja ripottele päälle fariinisokeria. Sihtaa seuraksi kanelia ja raasta kummallekin levylle yhden applesiinin  kuori. Kääräise timmille rullalle ja leikkaa vinottain n. 16:ksi kolmioksi. Nostele kolmiot terävä puoli ylöspäin pellille ja paina puusti keskeltä sormella.

Peitä leivinliinalla ja anna kohota hyvin. Vatkaa muna haarukalla rikki ja voitele puustit. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes pinta ja pohja ovat kauniin ruskeat.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Lämpimäiset auttavat aina ja ihan kaikkeen :-)

Anna Karhubear

Oi korvapuusteja, pitääkin leipoa lähiaikoina!

Vierailija (Ei varmistettu)

Anteeksi, mua hämää tuo 1,2-1,5 dl jauhoja... Kuulostaa kovin vähältä?

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Nam! Oispa tuoreita korvapuusteja kahvitauolle...

MariMaalla
Kivistössä

Vierailija, Anna, Jokihaka: Korvapuusti, tuo keittiön viekas seireeni! :)

Vierailija2: hyvä että hämäsi, sinnehän oli lipsahtanut yksi dee liikaa. Kiitos kommentista!

Kuullostaa juuri sellaiselta päivältä, että ihminen tarvitsee silloin kunnon korvapuusteja.

Sirkku (Ei varmistettu)

Sen lisäksi, että olet taitava keittiömestari, olet ilmiömäinen tunnelmien kuvaaja ja kirjoittaja! Asenne ratkaisee. Aina :)

MariMaalla
Kivistössä

Suolaajahunajaa: korvapuustit auttoivat kyllä huomattavasti!

Sirkku: oh, kiitos, punastus. Tunnustus tulee aikamoiselta sanataiturilta.. Juu, asenteella mennään, läpi elämän!

Kommentoi