Kun ruusukaali seesamöljyn kohtasi

Kivistössä

Perjantain kipakassa pakkasillassa Kivistössä laitettiin villasukat jalkaan,  tupa ja sauna lämpenemään ja uuniin jotain helppoa, nopeaa ja viikonloppuun virittävää.

Lehtikaalisesongin viimeiset henkäykset menivät minulta auttamatta sivu suun, vaikka vielä perjantaina töiden jälkeen tein muutaman epätoivoisen etsimisyrityksen. Tarkoituksenani oli varioida illalliseksi tämä herkku. Nyt saan lähinnä kiittää inspiraatiosta, sen verran kaukana esikuvastani liitelen. Kookoslastupussikin kun jäi tönöttämään pakkaushässäkässä kotikeittiön pöydälle.

Onneksi kaupoissa oli kuitenkin vielä ruusukaalia, jonka paahtamiseen ovat innostusta antaneet mm. ihana Tiina ja hurmaava Nanna. Ja onneksi Kivistön kaapeissa on aina jonkinmoinen valikoima pähkinöitä ja siemeniä.

Ystävät hyvät: soijassa ja seesamöljyssä paahdettua lohta, ruusukaalia ja cashew-pähkinöitä.

Lohta ja ruusukaalia uunissa (4:lle)

1 kg lohifileetä
1 rasiallinen ruusukaalia (400 g)
kourallinen cashew-pähkinöitä

kastike:
1,5 rkl seesamöljyä
4,5 rkl soijakastiketta
3 rkl rypsiöljyä
2 tl hunajaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa ruusukaaleista pois kovaa kantaa, riisu kaalit päälimmäisistä kerroksistaan ja leikkaa halki. Aseta lohifilee uunipannulle ja ripottele ympärille ruusukaalit ja pähkinät.

Sivele kalalle 2/3 kastikkeesta ja ripottele sitä hiukan myös kaalien päälle (kastiketta valuu runsaasti alustalle, joten kaalit ja pähkinät saavat makunsa ilman kastikkeessa uittamistakin). Laita kala uuniin. Valuttele loppu kastike kalalle noin 15 minuutin paistamisen jälkeen. Ota lohi uunista, kun se on mehukkaasti juuri ja juuri kypsää. Tähän menee palan paksuudesta riippuen noin 25-35 min.

Kata pöytään vähän leipää. Kun pannu on tyhjentynyt, pyyhi leivällä herkulliset paahtuneet kastikkeenrippeet suuhusi.

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Me kyllä jaetaan samat ajatukset keittiössä - tämä ateria on juuri mun makuun:) Ja kuvat saavat kyllä nälkäiseksi! P.S Kaunis kiitos kauniista maininnasta!

MariMaalla
Kivistössä

Kiitos Tiina! Muutamat raaka-aineet, yksinkertaiset maut, helppo valmistus. Arkiruoka on ihanaa :)

Piti jo aikaisemmin kommentoida, mutta aina unohdan nuo tunnukset. joskus vielä pää räjähtää salasanojen määrästä.

Tämä lohi näyttää niin herkulta, että kyllä tarjoaisin ihan pyhäpöydässäkin. Ruusukaalien ihanuus on kyllä lyönyt ällikällä, kuinka en oo ennen tajunnut, että niitä voi muutakin kun höyryttää!

Jytis (Ei varmistettu)

Oijoi, näyttää niin hyvältä! Ja miten ihanan simppeliä. Ruusukaali on kyllä aliarvostettu herkku. Tein joskus niistä paistosta pinjansiemenien ja fetan kanssa ja oli pakko tehdä heti seuraavana päivänä lisää kun oli niin koukuttavaa. Mutta tämä joo testiin heti, kiitos!

k1su (Ei varmistettu)

ilen testattu, tänään useaan otteeseen muisteltu, mmmmmm-m.

MariMaalla
Kivistössä

Nanna: joo, pyhäpöytäänkin, ehdottomasti!

Jytis: Kiitos :) Ja pinjansiemen-feta-paistos menee täällä kokeiluun heti, kun vastaan tulee virkeitä kaaleja. Mun kaupoista on viime aikoina löytynyt vain rupuisia.

K1su-k1sunen: oh, pus!

Kommentoi