Lohta aasialaisittain

Kivistössä

Tämä on Jamien 30 minute meals -ohjelmasta napattu resepti. Kirjahyllystämme ei löydy yhtään Jamien keittokirjaa mutta tätä 30 minutes meal –opusta olen kyllä useasti harkinnut. Eräältä ohjelman katselukerralta jäi mieleen tämä aasialaistyylinen lohi. Muutenkin näitä ns. pikareseptejä pistää aina korvan taakse, kun sellainen eteen sattuu ihan sitä varten, että etenkin perjantai-iltaisin on mukava saada ruokaa suht nopeasti lautaselle höyryämään.n. 400 gr lohifilee (ruodoton ja miel. nahallinen suomustettu)
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
½ punainen chili
1 rkl soijaa
2 limeä
Kiinalaista viismaustetta
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä


Kuumenna uuni 250-asteeseen. Kuori ja pilko inkivääri, puna- ja valkosipuli karkeasti ja laita tehosekoittimeen. Pilko chili ja laita tehosekoittimeen soijan ja limeistä puristetun mehun kanssa. Sekoita kunnes kastike on sileää. Kaada kastike uunin kestävään laakeaan astiaan, johon lohifileet juuri mahtuvat. Lorauta joukkoon vähän oliiviöljyä ja sekoita.


Leikkaa lohifilee kahteen annospalaan. Tee nahkaan muutama n. 1 cm syvyinen viilto. Lorauta kalojen päälle vähän oliiviöljyä ja hiero kalan pintaan viismauste, suolaa ja pippuria. Laita fileet kastikkeen päälle nahka ylöspäin. Paista uunin yläosassa 18-20 minuuttia. Kala on kypsää, kun nahka irtoaa vaivattomasti.Meillähän kävi niin, että fileitä ei oltu suomustettu, joten nahka jäi syömättä. Tarkoituksena kuitenkin on, että nahasta tulee ihanan rapeaa ja itse kala on todella mehevää. Ja meheväähän se olikin! Kala tarjoiltiin Nannan innoittamana paistetun riisin kera. Ruokajuomana kurkusta kulautettiin ihanan kuivakkaa skottilaista ja ruotsalaista alea.


Kommentit

Mervi J. (Ei varmistettu)

Moi, mulla on kyseinen opus ikkunalaudalla pölyyntymässä :). Voin lainata.

LiisaMaalla
Kivistössä

No mutta hyvä! Mielelläni otan sen lainaan. Tehään vaihtokaupat vaikka sitten, kun poncho on valmis (40cm uupuu, ei paha)!

Wautsi wau, mitkä värit kuvissa, tua kalahan melkein hyppää suuhun. Tiirasin ja tiirasin kuvaa ja reseptiä: mitä se punainen "kastike" siinä kalan alla on? Ei kai puolikkaasta chilistä voi tulla noin paljon, vai tekeekö se astian väri mulle optisen harhan?

 

 

LiisaMaalla
Kivistössä

Nanna kyllä siitä tulee punaista ihan noilla raaka-aineilla! Tässä ei siis ole käytetty mitään kepulikonsteja (kameran salama tietty tehostaa väriä). Kastiketta ei tosiaan tule suurta määrää mutta se riittää hyvin, kun kalojen paino työntää nestettä sivuille. Kyseessä on se joku fysiikan ilmiö, jota en nyt rupea erittelemään, kun ei taidot riitä :).

MariMaalla
Kivistössä

Ahhhaa Nanna, mä tivasin Liissalta ihan samaa: no eiks siihen sit muka tullu jotain tomaattipyreetä, ei yks pikku chili saa noin punaseks! Raukka joutui melkein puolustuskannalle :D

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.