Madeleinen matka

Kivistössä

Neiti Madeleine lähti matkalle kohti Suomea vuonna 2010. Matka Ranskasta Suomeen oli pitkä mutta ei kovin kivinen.Ensin saapui silikoninen muotti. Se hautautui hyväksi toviksi kaupunkikeittiön laatikkoon. Seuraavana vuonna saapui pussillinen valmista suklaalla höystettyä Madeleine-ainesta. En vielä tästäkään vihjeestä ottanut onkeeni.Tämä pussukka sijoitettiin Kivistön kuiva-ainekaapin keskimmäisen hyllyn perukoille lupauksena tarjoilla näitä pieniä herkkuja ensimmäisenä aurinkoisena kevätpäivänä kuohuvan kera.Meni kevät, kesä, syksy, talvi ja taas yksi kevät. Muotti pysyi kaupunkikeittiön laatikossa ja pussukka Kivistön kaapissa. Kunnes eräänä kesäisenä viikonloppuna silikonimuotti matkusti autossa Kivistöön. Ja kas, suloiset Madeleinet olivat vihdoin perillä. Pulleroisina ja tomusokerilla kuorruttettuina heidät maiskuteltiin iltapäivän auringossa kuohuviinin kera. Sen pituinen se.


Kommentit

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu)

Voi että kuinka suloisia neitokaiset ovatkaan. Maistuisivat täälläkin.

LiisaMaalla
Kivistössä

Riikka, ne oli kyllä itse asiassa parempi kuin mitä odotin. Tai jotenkin mulla oli semmonen mielikuva, että ne on ihan kuivia pikku kakkusia, mutta luulo ei ole tiedon väärti niinku sanotaan! Pitää vielä testata ihan jollain oikealla reseptillä näitä, kun nyt mentiin tuolla valmiilla sekoituksella.

Soul Kitchen

Söpösiä ovat ja alimmaisesta kuvasta saisi käsityksen että kuohkeitakin vielä. Myönnettäköön etten ole eläissäni maistanut madeleinea mutta samanlainen mielikuva on ollut mullakin, että olisivat kuivanlaisia. Tämähän rohkaisee jopa joskus kokeilemaan. Mutta ensin täytyy matkustaa Ranskaan hankkimaan tuo vuoka :) 

LiisaMaalla
Kivistössä

Anna, joo kyllä mä luulen, että se vuoka täytyy hankkia nimenomaan Ranskasta ;) ! Mikä ihana tekosyy varata Pariisin-lennot!

Jos vuoan hankkisi jostain Kokkipuodista, ei siitä syntyisi yhtään niin ranskalainen fiilis madeleneita maistellessa, sanopahan vaan. Olisi ollut synti, jos tuo pussukka olisi päätynyt hävikiksi.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna sasse! Kyllä Mari ois pitänyt huolta, ettei se päädy hävikiksi. Sen verran kauan se näitä neitokaisia oli odottanut :)

Nichola (Ei varmistettu) http://www.gesinvalles.es/userinfo.php?uid=756666

I'm foregone to order to myy small brother, that he should besides go to control this site on even base to catch
updated from almost Holocene epoch word.

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu)

Ah, madeleinet on niin hyviä! Pakko hankkia ne samperin muotit, ei tässä muu auta.

LiisaMaalla
Kivistössä

Riitta, sitten vaan kauppaan! Pariisissa on muuten aivan ihana keittiöliike (toki varmasti useampikin) E.Dehillerin, jossa ehdottomasti kannattaa käydä jos sinnepäin maailmaa suuntaa!

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Mitä mitä, aivan mieletön määrä hauskoja resepti-ideoita, mitä tehdä puutarhan antimista. Täällä ollaan taas palailtu koneen ja ruuanlaiton ääreen kesälomilta. Tämä on kyllä paras piipahduspaikka alkuinspikselle! Ja mitkä madeleinet! :)

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina, lämpimästi tervetuloa takaisin! Odottelemmekin innolla mitä uutta Fannissa ja Kanelissa on tulossa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.