Madenyytit

Kivistössä

Saimme ihanalta ja ahkerasti kalastavalta ystävältämme mateen. Eivät kuulemma jaksa jatkuvasti syödä madesoppaa, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää. Minä siinä sitten pidin kynttilän vakan alla, otin kalan vastaan, enkä vinkannut, että siitä voisi tehdä muutakin. Hymyilin vain ja kiitin kauniisti, vaikka samalla salaa jo suunnittelin käyttäväni mateen nyytteihin, jotka löysin (taas) uusimmasta Saveursista.

Tämä yksinkertainen ruoka herätti mielenkiintoni tandooritahnan ja sitruunan vuoksi. Tulos oli uskomattoman raikas ja houkuttelee varioimaan pääraaka-ainetta jatkossakin. Alkuperäisessä ohjeessa oli kalana turska, mutta made pelitti erittäin hyvin.

Kalanyytit tandooriöljyssä (kahdelle)

2 madefileetä
2 porkkanaa
2 rkl tandooritahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuehkoiksi kiekoiksi. Esikeitä niitä n. 4 minuuttia. Sekoita tandooritahna, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa madefileet kahteen-kolmeen osaan.

Leikkaa kaksi isohkoa palaa leivinpaperia. Levitä pohjalle porkkanaviipaleet ja kokoa niiden päälle madepalat. Jaa kastike kahden annoksen kesken ja sivele se kalalle. Sulje nyytit huolella esim. paistinarulla. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Porkkanoista tulee tässä annoksessa upean kirkuvan oransseja. Muutenkin ruoka on jotenkin ruman kaunista.

Ja leipää kannattaa muuten varata nyytin tyhjenemisen jälkeen kastikejämien nauttimiseen. Sen verran herkkua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.