Kukkamereksi räjähtämäisillään

Puut ja pensaat näyttivät viime viikonlopun auringossa pilkahduksia tulevasta. Omenapuissa suloiset punaiset nuput ennakoivat syyskuun alun säilöntäurakkaa. Älkää olko muumioita syksyn hedelmät, älkää!

dsc_0464.jpg

Mustaherukka tuoksui jo pääsiäisenä sisällä muutaman taitetun oksan voimin. Nyt se lupaa meille marjoja. Jos ehdimme ennen räkättejä tänä vuonna.

dsc_0468.jpg

Kriikuna kukkii jo. Ensi jouluksi tiedossa vuosikertaa 2011 Kivistön kriikunalikööristä.

dsc_0472.jpg

Punaherukan vihreä kukkasade on hurmaava. Jokohan Kivistössä huomenna olisi joka nurkka yhtä ahkerassa kukassa?

dsc_0470.jpg

 

Hyvinvointi Hyvä olo

Villiä vihannesta

Nokkosia on noussut tilusten nurkille. Nokkosletut ja -muhennos ovat sellaista herkkua, että taidan laittaa koko poppoon loppukeväästä nokkosmetsälle ja kuivailla ravintoainepommia talvea varten. Ja muitakin käyttöideoita voisi keräillä, nokkosesta on varmasti vaikka mihin. Tällä kertaa kuitenkin savustettu kuha sai kylkeensä kunnon muhennoksen.

nokko.jpg

 

Nokkosmuhennos

n. 2 litraa nokkosia
1 litra vettä
voita
4,5 dl täysmaitoa
4 rkl vehnäjauhoja
pieni kourallinen pilkottua ruohosipulia
suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Kiehuta nokkosia vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon. Pieni kiehutetut nokkoset ja sulata voi pannulla. Pyörittele nokkoset voissa ja lisää maito vähitellen ja sekoittaen. Keitä 10 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Lisää lopuksi suolaa, vähän valkopippuria ja muskottia. Sekoita mukaan ruohosipuli.

Tämä siis syötiin meillä savustetun kalan kanssa, makuyhdistelmä on lyömätön ja niin suomalaisen kesäinen. Ihanaa oli käyttää ruohosipulia omasta maasta! Lisäkkeeksi pyörittelin voisella pannulla retiisejä ja vihreitä parsoja.

 

Koti Ruoka ja juoma