Kesä-heinäkuun ruokahaaste – ahven

Äänestitte mussukkaiset Kivistön drinkkijäät toukokuun ruokahaasteen voittoon. Kiitos kaikille! Niinpä saamme järjestää kesän yli kestävän haasteen. Haasteen aiheeksi valikoitui pohdinnan päätteeksi ahven. Meri- tai järvi-, itse ongittu tai ostettu, nuotiolla tai pannussa,  pistäkäähän parastanne, odotamme kieli pitkällä! Kesän kunniaksi aikaa on varattu kesä-heinäkuu.

 

 

Kesän kunniaksi kaukainen muisto talven ahvenikkaan pilkkireissun dokumentoinnista. Ihanaa ettei ole lunta!

RUOKAHAASTEEN SÄÄNNÖT:

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi ja ruoassa on käytettävä ahventa. Jos haasteruoan resepti ei ole itse keksitty, on kohteliasta mainita ohjeen alkuperä.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 4.6-23.7.2012 välisenä aikana. Myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän kirjoitukseen. Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa mahdollisesti löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen ohjeiden yhteenveto julkaistaan 24.7.2012, jolloin alkaa myös äänestys. (Kisan järjestäjät eivät osallistu kilpailuun tai äänestykseen)

Äänestysaika päättyy 30.7.2012 ja voittaja julkistetaan 31.7.2012. Kesän 2012 ruokahaasteen voittaja järjestää elokuun 2012 ruokahaasteen.

Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan viimeistään 5.8.2012. Jos näin ei käy, järjestelyvastuu siirtyy toiseksi tulleelle, sen jälkeen kolmanneksi sijoittuneelle jne.

Kaikki mukaan kisailemaan! Onnea, lykkyä ja good luck.

Koti Ruoka ja juoma

Caesaria grillistä

Jos viime perjantaina matka Kivistöön venähtikin itsestä riippumattomista syistä normaalia pidemmäksi ei se haitannut, kun sai perille päästyään syödäkseen tätä.caesar3.jpg

Mutta että salaattia grillissä?! Kyllä vaan! Tässä salaatissa minua ihastutti myös se seikka, että tähän ei tarvinnut pilkkoa juuri mitään. Kaikki osaset vain asetellaan kypsennettynä lautaselle ja siitä sitten popsitaan menemään. Olen myös usein kuullut vaikerointia siitä, ettei keksi mitään uutta grillattavaa ainaisen lihan ja kasvisvartaiden sijaan. Näiden vaikeroijien kannattaa ehdottomasti testata tätä!

Grillattu caesar-salaatti (ohje on neljälle)

2 romain-salaattia
n. 12 ravunpyrstöä (kuorineen)
pätkä patonkia
parmesania 
suolaa
mustapippuria
sitruuna- tai limelohkoja

öljyä grillaamiseen

Kastikkeeseen (ohje täältä):
2 munan keltuaista
1,5 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershire-kastiketta
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
4 anjovisfilettä
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kastikkeen voi valmistaa jo edellisenä päivänä (muista myös ottaa ravut sulamaan). Laita tehosekoittimen kulhoon kaikki muut paitsi oliiviöljy ja suola ja pippuri. Surruuta tasaiseksi ja lisää sitten oliiviöljy ohuena nauhana kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Varmista, että grilli on kuuma tai kuumenemassa. Halkaise salaatit, leikkaa kannasta pieni siivu pois (itse unohdin, ei vakavaa) ja ripsuta niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Varrasta ravut ja sipaise kevyesti öljyllä. Leikkaa patongista reilun kokoiset pätkät, halkaise ja sipaise nekin öljyllä.

Grillaa ensin rapuja suoralla lämmöllä muutama minuutti per puoli. Mausta kevyesti suolalla ja siirrä pois suoralta tulelta. Laita grilliin leivät ja salaatti leikkauspinta alaspäin. Grillaa salaattia 2-3 minuuttia per puoli ja leipiä niin kauan, että leikkauspinta on kullanruskea. 

caesar.jpg

Raasta juuri ennen tarjoilua salaatin päälle parmesania ja laita tarjolle myös sitruuna- tai limeviipaleet. Lusikoi päälle kastiketta ja nauti kylmän valkoviinin kera.

Vaikka suomalainen romain-salaatti (ruukussa) onkin ihan erinomaista suosittelisin tähän kuitenkin sitä tuhdimpaa ulkomaista, sillä luulen sen pysyvän paremmin kasassa grillattaessa. Lisukkeeksi sopivat mainiosti rapujen sijaan myös grillattu kana tai ihan tavalliset katkikset.

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY