Pasteis de ”nada”

En nyt viittaa tässä erääseen suomenruotsalaiseen lifestyle-ohjelmaan, mutta tosiasiahan on, että aina ei vaan voi onnistua. 

pasteisdenada.jpg

Vappuviikonloppu oli kiireinen kaikkine ulkopuuhineen ja tietysti olin tehnyt itselleni aika haastavan listan erinäisiä leipomisia ja ruokia. Todettaanko tässä nyt siis se, että tällaiselta harrastelijaleipurilta nämä portugalilaiset pasteis de nata -piiraat eivät synny vasemmalla kädellä siinä sivussa.

pasteisdenada3.jpg

Yhteen sain sentään oikeaoppiset tummat pilkut. Ja melko tummat ja e r i t t ä i n rapeat reunat. Laitan reseptin jakoon sitten, kun lopputulos on lähempänä oikeaa.

pasteisdenada2.jpg

Ja tulihan tässä nyt sitten sitä hävikkiäkin tehtyä. Valitettavasti. Yhden maistettuani totesin, että ehkä on parempi haudata nämä kompostin pohjalle. 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus

Vohvelibrunssi

Kokonaisen brunssin voi rakentaa pelkästään vohvelien varaan, ainakin meillä. Paistelin viikonlopun aloitukseksi kasan vohveleita ja laitoin pöytään suolaista ja makeaa. Eivät paikalla olleet valittaneet.

dsc_0503.jpg

Siinä möllöttää savumakrilli, yksi tämän tarinan päähenkilöistä. Se pääsi nahoistaan maustaakseen yhden suolaisista täytteistämme.

dsc_0550.jpg

Kotioloissa en jaksa säilytellä yhden asian vempaimia. Mökin varastoissa taas niille on tilaa. Niinpä tämä herkku on harvinaisehkoa, ja juuri siksi herkkua.

Perusvohvelit

3 kanamunaa
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja                     
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki, ja lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot ja suola muna-maito -seokseen.  Lisää voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohveliraudalla.

Savumakrillitäyte

1/2 savumakrillia
1 varhaissipuli tai ruukullinen ruohosipulia
puolikas kourallinen basilikan lehtiä
150 g ranskankermaa
mustapippuria, suolaa.

Silppua sipuli ja basilika ja muussaa makrilli haarukalla. Sekoita kulhossa ranskankermaan ja mausta suolalla ja pippurilla.Lusikoi kuuman vohvelin päälle.

dsc_0551.jpg.jpg

Muina täytteinä meillä oli kermajuustoa ja lammaspalvia sekä yrttejä. Jälkkäriksi vohvelin päälle philadelphiaa ja omia hilloja. Kyllä jaksaa keikkua, miksei jopa vappupäivänä, näillä eväillä.

Koti Ruoka ja juoma