Mango-passioncurd

Teoriani on, että talvella kannattaa aamulla syödä jotain, joka muistuttaa auringosta. Että muistaa, miltä tuntuu, kun ulkona on valoa ja olo on virkeä.  Tämä curd sekä näyttää että maistuu auringolta.

Louskutellaan tuorejuuston ja paahtoleivän tai skonssien kanssa. Pirteyden itsepetosta parhaimmillaan.

dsc_0224_copy.jpg

Curd mangosta ja passionhedelmistä

1 kypsä mango
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmää
3 keltuaista
50 g voita pieninä kuutioina

Pilko mango kuutioiksi. Laita kuutiot ja sokeri tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Hiero massa siivilän läpi metallikulhoon niin, että puuumaiset kuidut jäävät siivilään. Lusikoi mukaan passionhedelmien liha ja sekoita keltuiaset joukkoon huolellisesti.

Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen n. 10 minuuttia kunnes seos paksuuntuu eikä enää maistu kananmunalle. (Jos käytössäsi on lämpömittari, lämpö saisi olla n. 75 astetta.) Ota kypsä seos pois vesihauteesta ja sulata voikuutiot mukaan sekoittamalla ne yksi kerrallaan kuumaan seokseen. Kaada curd purkkeihin ja anna jäähtyä ja asettua yön yli.

Lempeitä, aurinkoisia viikonloppuaamuja ja pitkäksi venyviä aamiaisia à tout le monde!

 

dsc_0239_copy.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Haudutetut vasikanposket

Kaupan pakastekaapin ovessa luki ”Tarjous, vasikanposki 16,90/kg”. Tartuimme tarjoukseen empimättä. Eikä kyllä kaduta, oli se sen verran herkkua!

vasikka2.jpg

Tarvitset:
1 kg vasikanposkia

Marinadiin:
n. 2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
muutama rosmariininvarsi

Lisäksi:
2-3 porkkanaa
1/4 lanttua
2-3 sipulia
muutama suikale sitruunan kuorta
vettä
hunajaa
0,25 dl kermaa
voita paistamiseen

Syöntipäivää edellisenä iltana sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista sulaneista poskista enimmät kalvot, laite ne sitten liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä kuori ja pilko yksi porkkana ja osa lantusta haudutusliemeen. Kuori ja lohko sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä muutama suikale. Kippaa edellä mainitut painekattilaan tai pataan ja lisää posket marinadeineen. Lorauta päälle vettä sen verran, että posket peittyvät.

Meillä poskia kypsennettiin painekattilassa pari tuntia. Jos kypsennät posket padassa kypsennys aika on pidempi, n. neljä tuntia 150-175 asteisessa uunissa.

Kun posket ovat hautuneet mureiksi, ota ne pois kattilasta/padasta ja siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, tarkista sen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Meillä liemeen lisättiin myös vähän hunajaa pyöristämään makuja. Lisää liemeen vielä kerma ja kastike on valmis. Kuumenna valurautapannussa nokare voita ja paista poskiin rapea pinta.

vasikka.jpg

Lisukkeeksi keitettiin porkkanaa ja lanttua, jotka sitten pyöräytettiin vielä voissa. Poskien liha oli ihan suussasulavan mureaa ja lopuksi paistettu pinta toimi mukavana kontrastina muuten pehmeälle lihalle.

Koti Ruoka ja juoma Sisustus