Mango-passioncurd
Teoriani on, että talvella kannattaa aamulla syödä jotain, joka muistuttaa auringosta. Että muistaa, miltä tuntuu, kun ulkona on valoa ja olo on virkeä. Tämä curd sekä näyttää että maistuu auringolta.
Louskutellaan tuorejuuston ja paahtoleivän tai skonssien kanssa. Pirteyden itsepetosta parhaimmillaan.
Curd mangosta ja passionhedelmistä
1 kypsä mango
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmää
3 keltuaista
50 g voita pieninä kuutioina
Pilko mango kuutioiksi. Laita kuutiot ja sokeri tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Hiero massa siivilän läpi metallikulhoon niin, että puuumaiset kuidut jäävät siivilään. Lusikoi mukaan passionhedelmien liha ja sekoita keltuiaset joukkoon huolellisesti.
Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen n. 10 minuuttia kunnes seos paksuuntuu eikä enää maistu kananmunalle. (Jos käytössäsi on lämpömittari, lämpö saisi olla n. 75 astetta.) Ota kypsä seos pois vesihauteesta ja sulata voikuutiot mukaan sekoittamalla ne yksi kerrallaan kuumaan seokseen. Kaada curd purkkeihin ja anna jäähtyä ja asettua yön yli.
Lempeitä, aurinkoisia viikonloppuaamuja ja pitkäksi venyviä aamiaisia à tout le monde!