Jouluiloa!

Huomenna nämä kaverukset pääsevät uusiin koteihin (oletamme, että lahjansaajat eivät lue tätä palstaa). Näitä hevosia katsoessa ei voi olla hymyilemättä ja ihmettelemättä kuinka vanhasta villasukasta ja muista tykötarpeista voi syntyä jotain näin luonteikasta!

villahepat.jpg

Tämä kaunotar ja komistus kelpaisivat hyvin myös aikuisen kodin sisustusta piristämään.

villahepokorva.jpg

villahepoturpa.jpg

Varoitamme, että jonkinasteinen heppahöperyys voi iskeä näitä pyslatessa.

 

hevostytot_copy.jpg

Koti Sisustus DIY

Lusseboston

Marraskuussa Janoinen persilja ehti kokata muutamankin jutun Lantlivin Jul&Pyssel lehden inspiroimana. Tässä vielä yksi resepti julpysselin innoittamana. Alkuperäisessä ohjeessa täytteessä oli mantelimassaa, mutta sitä ei ollut tekohetkellä saatavilla, joten korvasin sen tuorejuustolla.

lussebulla.jpg

Lusseboston (puolikas annos)

Taikinaan:
1/2 ps kuivahiivaa
1,25 dl maitoa
1/2 ps sahramia (0,25 gr)
hyppysellinen suolaa
255 gr (4,25 dl) vehnäjauhoja
35 gr pehmeää voita
0,25 dl sokeria
1/2 muna

Täytteeseen:
35 gr pehmeää voita
1 tl jauhettua kanelia
2 kotimaista omenaa
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
70 gr maustamatonta tuorejuustoa
1 tl maissitärkkelystä
2 rkl kananmunaa

Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada suurehkoon kulhoon. Sekoita sahrami maitoon ja lisää sitten hiiva, jauhot, sokeri, muna ja pehmeä rasva. Sekoita taikinaksi ja vaivaa viisi minuuttia koneella tai kymmenisen minuuttia käsin. Tarkoituksena on saada kimmoisa taikina, joka irtoaa kulhon reunoista. Nostata n. 40 minuuttia.

Tee sillä välin täytteet. Sekoita kaneli pehmeään voihin. Sekoita tuorejuustoon kananmuna ja maissitärkkelys ja laita jääkaappiin odottamaan. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. 

Kauli noussut taikina jauhotetulla leivinalustalla n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi. Sivele pintaan kanelivoi ja sen päälle tuorejuusto. Ripottele seuraavaksi sokeri ja sen päälle omenaraaste. Rullaa pitkittäin ja leikkaa n. 5-6 cm leveitä paloja.

lussebulla2.jpg

Asettele palat voidellun vuoan (esim. halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka) pohjalle ja kohota jälleen n. 40 minuuttia. Lämmitä uuni 200-asteeseen. Voitele kohonnut lusseboston kananmunalla ja paista sitä n. 20-30 minuuttia. 

Nuuhki keittiöstä hiipivää pökerryttävää sahramin tuoksua ja virittäydy joulutunnelmaan.

lussebulla1.jpg

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY