Sinappinen kurpitsahillo
Taannoin Lontoossa eksyimme lounaalle pieneen italialaiseen viinibaariin, jossa tarjottiin leikkele- ja juustovalikoimia viinin seuraksi. Laudalle oli leipä-liha-juustoröykkiön seuraksi laitettu sinappisen tiukkaa kurpitsahilloa, joka sopi erityisesti lihojen kanssa, vaikka kai oli juustoille tarkoitettu.
Lupasin tehdä tuotetestausta ja koekeitellä hilloa Kivistössä; hillo olisi aika varma kaveri joulukinkulle onnistuessaan. Koekeitos osoittautui aika yksinkertaiseksi, ainoastaan sinappijauheen määrän kanssa sai hiukan taiteilla. Nössykkähillosta nenäliekkeihin on yllättävän lyhyt matka. Koe-erästä osa syötiin välipalaksi chorizon ja schwarzwaldin kinkun kanssa ja puolikas päätyi pakkaseen odottamaan joulupöytää.
Sinappinen kurpitsahillo
500 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
0.75 dl hillosokeria
5 tl sinappijauhetta
Keitä kurpitsa pehmeäksi vedessä ja soseuta. Lisää hillosokeri ja keittele 10 minuuttia. Sekoita sinappijauhe joukkoon. Purkita kuumiin, puhtaisiin hillopurkkeihin. Jos säilytät viikkoa pidempään tai tähtäät jouluun, hillo kannattaa pakastaa.