Kananmaksaa rosmariinivartaassa

Kananmaksa on ollut yksi niistä raaka-aineista, jota olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa. Kananmaksapateesta löytyi reseptiä etsiessäni eri versioita todella paljon, mutta muita reseptejä ei niinkään. 

Kananmaksa rosmariinivartaassa kuulosti herkulliselta ja sitä meillä siis kokattiin Gourmet-lehden ohjetta mukaillen.

kananmaksa.jpg

600 gr kananmaksaa (2 pkt pakasteena)
n. 8 vahvaa rosmariininvartta
5 dl maitoa liottamiseen
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

Sulata kananmaksat ja valuta ne lävikössä. Putsaa maksoista ylimääräiset rihmaleet pois ja pilko ne tarvittaessa pienemmäksi (ilmeisesti kananmaksassa ei ole samanlaista kalvoa kuin esimerkiksi naudan maksassa, kätevää!). Laita maksat kulhoon ja kaada päälle maitoa niin että ne peittyvät (n. 5dl). Anna liota tunnin verran. Valuta ja kuivaa maksat ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Riivi rosmariinin varsista ylimääräiset lehdet pois. Pujota maksat vartaisiin ja paista voissa n. 6-7 minuuttia yhteensä kunnes vartaat ovat ruskistuneet ja maksa on kypsää.

chianti.jpg

Tarjoa vartaat salaatin ja chiantin kera. Meillä salaattiin oli paahdettu uunissa kikherneitä, punasipulia ja muutama valkosipulinkynsi. 

kynttilatrio.jpg

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY

Pihan perällä pilkistää

Jatkan Marin viitoittamalla tiellä ja esittelen teille ylpeydellä pienen palan upouudesta pihanperästä.  

huussi.jpg

Timpurimme Juha on ahkeroinut tämän projektin kimpussa elokuun alusta lähtien ja tämä puoli valmistui samana päivänä kuin ensilumi peitti Kivistön pihanurmen. Rakastan tuota istuinosan  sormipaneelia ja viimeisteltyä ikkunapieltä, jolle sopii laskea vaikka kuohuviinilasi. 

huussi2.jpg

Lopulliset silaukset uusi pihanperämme saa ensi keväänä. Onpahan taas yksi syy lisää koluta Marin kanssa kirpputoreja talven aikana sillä silmällä. Hakusessa on ainakin lehtiteline seinälle, jollei timpuri sitten innostu nikkaroimaan sellaista.

Kauneus Sisustus DIY