Kananmaksaa rosmariinivartaassa
Kananmaksa on ollut yksi niistä raaka-aineista, jota olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa. Kananmaksapateesta löytyi reseptiä etsiessäni eri versioita todella paljon, mutta muita reseptejä ei niinkään.
Kananmaksa rosmariinivartaassa kuulosti herkulliselta ja sitä meillä siis kokattiin Gourmet-lehden ohjetta mukaillen.
600 gr kananmaksaa (2 pkt pakasteena)
n. 8 vahvaa rosmariininvartta
5 dl maitoa liottamiseen
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
Sulata kananmaksat ja valuta ne lävikössä. Putsaa maksoista ylimääräiset rihmaleet pois ja pilko ne tarvittaessa pienemmäksi (ilmeisesti kananmaksassa ei ole samanlaista kalvoa kuin esimerkiksi naudan maksassa, kätevää!). Laita maksat kulhoon ja kaada päälle maitoa niin että ne peittyvät (n. 5dl). Anna liota tunnin verran. Valuta ja kuivaa maksat ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Riivi rosmariinin varsista ylimääräiset lehdet pois. Pujota maksat vartaisiin ja paista voissa n. 6-7 minuuttia yhteensä kunnes vartaat ovat ruskistuneet ja maksa on kypsää.
Tarjoa vartaat salaatin ja chiantin kera. Meillä salaattiin oli paahdettu uunissa kikherneitä, punasipulia ja muutama valkosipulinkynsi.