
Joku tässä maailmassa on ollut niin nerokas, että on keksinyt yhdistää brownien ja juustokakun. Me söimme Cream Cheese Browniesit (resepti löytynyt alunperin Joy of Bakingistä) myöhäissyksyn rapujuhlien lopuksi, samalla kun juhlimme ensimmäistä kokonaista vuodenkiertoa Kivistössä. Rapujuhlista kaikki silloin alkoi.
Cream Cheese Brownies

Browniekerros
110 g suolatonta voita
120 g tummaa suklaata (väh 70 %)
250 g sokeria
1 tl vaniljauutetta
2 isoa kananmunaa
65 g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
Juustokakkukerros
230 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
65 g sokeria
1 tl vaniljauutetta
1 suuri kananmuna
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Siirrä kulho pois vesihauteesta, lisää sokeri ja vanilja ja sekoita kananmunat yksi kerrallaan hyvin puuhaarukalla vatkaten. Lisää lopuksi jauhot ja suola ja vatkaa puuhaarukalla tasaiseksi ja kiiltäväksi.
Vatkaa käsivatkaimella tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sokeri ja vanilja. Vatkaa mukaan lopuksi muna.
Vuoraa n. 25x25cm vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi esim. pienellä määrällä voisulaa. Kaada pohjalle suklaataikina, josta olet ottanut muutaman ruokalusikallisen taikinaa syrjään koristelua varten. Kaada päälle tuorejuusto ja levitä varovasti tasaiseksi. Ripottele koristeeksi suklaataikinaa haluamallasi tavalla.
Paista 160-asteisessa uunissa 20-25 min niin, että taikina hiukan irtoaa reunoista. Lopputuloksen on tarkoitus olla tahmean kostea. Anna jäähtyä ja laita vielä pariksi tunniksi jääkaappiin asettumaan. Leikkaa 16 palaan terävällä veitsellä. Talouspaperia kannattaa pitää lähellä, jotta veitsen saa pyyhkäistyä puhtaaksi välillä. Browniet säilyvät jääkaapissa hyvin useamman päivän.