Parmesan-whoopiet

Kivistössä

”Uutta ja erilaista! Ihanaa! Naposteltavaa!” huudahtelin mielessäni, kun ranskalaista Saveur-lehteä selatessani näin tämän parmesan-whoopie-leivosten ohjeen. Ja parhaimmillaan nämä pikkupullukat sitä varmasti ovatkin, vaikka nämä minun tekemäni eivät ihan kaikkia kauneuskriteerejä täytäkään.

Ohje on todella simppeli mutta tässä muutama huomio ennen varsinaista reseptiä. Valmista täyte mielellään jo edellisenä päivänä tai niin, että se ehtii jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Itse jäähdyttelin täytettä pakkasen puolella olevalla kuistilla muutamia tunteja mutta se jäi silti liian löysäksi ja valui pyörylöiden välistä. Whoopie-kakkarat myös kuivuvat aika herkästi, joten suosittelen leipomaan ne samana päivänä kuin aiot ne tarjoilla. Ohjeesta  tulee n. 25 pientä whoopieta (50 puolikasta siis).

Whoopie-täyte

2 dl kuohukermaa

140 gr raastettua parmesania

Kiehauta kerma kattilassa ja lisää juustoraaste. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kunnes juusto on sulanut kermaan. Jäähdyttele seosta välillä sekoittaen ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Täytteestä tulee koskenlaskijamaisen jähmeää ja silloin se myös pysyy kakkaroiden välissä.

Whoopie-taikina 

80 gr huoneenlämpöistä voita 

80gr raastettua parmesania 

2 munaa 

1 tl leivinjauhetta 

140 gr vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 170-asteiseksi. Sekoita kulhossa pehmeä voi ja juustoraaste. Lisää jauhot, leivinjauhe ja munat. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Käytä apuna pursotinpussia ja purista leivinpaperille pyörylöitä, joiden halkaisija on n. 2 cm. Jos sinulla ei ole pursotinpussia voit tehdä nokareet myös pikkulusikoiden avulla. Tasoita pyörylöiden pinta kylmään veteen kastetulla sudilla tai sormenpäällä. Paista n. 10 minuuttia ja jäähdytä ennen täyttämistä. Laita nokare täytettä puoliskon päälle ja paina varovasti toinen puolisko kanneksi. Säilytä whoopiet kylmässä jos et tarjoile niitä heti täyttämisen jälkeen.

Tarjoile whoopiet vaikka aperitiivien kylkiäisenä tai yllätä brunssivieraat suolaisilla whoopieilla! Mietin myös näitä tehdessäni ja tätä kirjoittaessani, että miten tuota leivos-osaa parhaiten kuvailisi. Alkuperäisessä reseptissä puhuttiin keksistä, mutta ei se minusta ihan keksinkään kriteereitä täytä. Joku nyhtöpossua vastaava uudissana olisi siis tarpeen!

Kommentit

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu) http://vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi/

Mikä ihana resepti! Näiden täytyy olla ihania!

Tusla (Ei varmistettu) Http://soppakellari.blogspot.fi

Somat pompulat!
Ja rakastan grammaohjeita ihan yhtä paljon kuin hippunen ja ripaus-logiikkaakin. :)

Täytteen aineosat ovat ihastuttavan ehdat.

LiisaMaalla
Kivistössä

Riikka, 100% onnistuessaan nää tosiaan varmasti on taivaallisia. En malttanut olla jakamatta reseptiä, vaikkei nää nyt ihan onnistuneetkaan :)

Tusla, ehtoja ovat! Mä ja tykkään grammaohjeista etenkin leivonnassa. Muutoin hippunen ja ripaus kyllä jyllää :)

Ei kyllä yhtään uudissanasuoni syki... leipukka?

 Voisikko muuten kuvitella laittavas näihin tilliä?...hmmm?

LiisaMaalla
Kivistössä

Leipukka, aika symppis kyllä :), mutta tilliä, hmmm..mä voin kuvitella mut jätettäköön se sille asteelle ainakin toistaseks. Paitsi sähän voisit tietty testata ja kertoa toimisko?

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu) http://eriqou.blogspot.fi/

Herkun näköisiä ! Ei voi maistua kuin hyvältä noilla aineksilla.

Millainen rakenne niihin tuli, jos eivät täytä keksin tunnuspiirteitä? Kuvissa näyttävät ihanan kuohkeilta.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna, hieman haaleina ne olivat jonkin verran kiinteämpi kuin vaikka tuulihatut, aika kuohkeita siis. Seuraavana päivänä ne olivat kuivahtaneet mutta pakkasin ne sitten kunnolla muovipussiin ja sen jälkeen ne taas pehmenivät. Jos olet joskus tehnyt ranskalaisia gougerejä niin nämä ovat vähän samanlaisia!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Nam! Noiden täytyy olla herkullisia!

LiisaMaalla
Kivistössä

Jokihaka, niin mäkin mietin, kun iskin silmäni reseptiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.