Pikaruokaa

Pelmenit ovat parhaimmillaan viilenevien syysiltojen ja kylmien talvipäivien ruokaa. Käsi käy kuitenkin keskellä kesääkin joskus kaupan pakastekaapilla, kun on pikaruokailun paikka.

dsc_1992-1.jpg

Pakastepelmenit ovat paitsi hyviä ja nopeita valmistaa, myös hyvä tekosyy minunlaiselleni smetananrakastajalle mättää rasvaista hapanmaitotuotetta hurjia määriä. Ei siis lisäkkeineen mitään kevytlaihista, niinpä suosittelen lämpimästi jotain energiaakuluttavaa puuhaa lounaan kuluttajaksi. Kivistössä valittiin voittajaksi uuden huussin pohjan valaminen, sis. hiekan lapioimista, betonin tekemistä ja painavien kottarien työntämistä.

Tee näin:

2 pss pelmeneitä (isoista kaupoista pakasteena Deliest-merkkisinä, ainakin)
1 prk smetanaa
tilliä
ruohosipulia
(venäläistä) chilitahnaa

Keitä tai paista pelmenit pussin ohjeen mukaan. Silppua yrtit. Avaa chili- ja smetanapurkki. Lounas lautaselle ja ääntä kohti.

Myöhemmin syksyllä – jos tattihaltija niin suo – pitänemme Liisan kanssa tattipelmenitalkoot. Näpräily on hauskaa seurassa, syksyn maut itsetehdyissä pelmeneissä parhaimmillaan, ja mikä parasta, urakasta saa pikaruokaa pakkaseen odottamaan äkäistä nälkää.

Koti Ruoka ja juoma