Punajuurisalaatti

Kivistössä

Minulla ja kaupan punajuurisalaatilla on ollut vuosia kestänyt tiivis suhde. Ja painotettakoon, että en kelpuuta mitä tahansa äitien tekemää punajuurisalaattia, vaan sen täytyy olla Forssan (eli Atrian) valmistamaa. Ei ollut ennen jouluinen ruokanautinto täydellinen ellei pöydästä löytynyt mariskoolillista punajuurisalaattia. Se sopi(i) minusta lähes kaikkeen, mm. leivän päälle voin korvikkeeksi ja pikaiseksi välipalaksi suoraan purkista haarukalla nautittuna.

Viimeisten vuosien aikana suhteemme on kuitenkin väljähtynyt. Olemme kohdanneet vain satunnaisesti ilman sen suurempia tunteita. Ja sitten mieleeni iskostui ajatus itse tehdystä punajuurisalaatista. Pyörittelin ajatusta mielessäni, tein tutkivaa taustatyötä (tartuin einekseen) ja totesin, että omaan versiooni haluan vain muutaman raaka-aineen.

4-6 etikkapunajuurta

1 kevätsipulin- tai uuden sadon sipulinvarsi

1 prk smetanaa

2 rkl majoneesia

1 tl piparjuuritahnaa

suolaa 

mustapippuria

Suikaloi punajuuret ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon. Sekoita sitten muut aineet keskenään, lorauta joukkoon tilkka etikkapunajuurten nestettä ja mausta suolalla pippurilla. 

Kaada kastike punajuurten ja sipulin päälle ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa joitakin tunteja. Nauti esimerkiksi muurikalla paistettujen makkaraperunoiden kanssa.

Hämmästykseni oli suuri, kun maistoin ensimmäisen haarukallisen. Tämähän maistuu ihan siltä kaupan valmiilta salaatilta! En ole vieläkään oikein päättänyt onko se mielestäni hyvä vai huono asia, mutta nyt on todistettu, että sitä pystyy helposti valmistamaan myös itse jos niin haluaa. Smetanan voi halutessaan korvata ranskankermalla ja laitanpa ehkä seuraavalla kerralla tirauksen enemmän piparjuuritahnaa makua antamaan.

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

DIY eines - loisto juttu! Kiitos taas viikonloppuruokainspiraatiosta!

LiisaMaalla
Kivistössä

Eipä kestä, aurinkoista viikonloppua!

http://kaisaneuloo.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Hienoa! Sehän näyttääkin ihan aidolta. :)
Minun tekisi mieli kokeilla sellaista makeaa kakkua tai muuta leivonnaista johon tulisi punajuurta.

LiisaMaalla
Kivistössä

Porkkanakakku punajuuresta tehtynä on todettu toimivaksi! Siitä tulee jotenkin vielä mehevämpi punajuurella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistavaa! Olen juuri muuttanut ulkomaille ja näiden punajuurisalaatti maistuu vain ja ainoastaan etikalle :) Kiitos resptistä, tämä menee varmasti kokeiluun heti!

LiisaMaalla
Kivistössä

Vierailija, on ilo auttaa toista punajuurisalaatin ystävää!

Hosuli
Hömppäblogi

Hei joo, pitääkin tehdä punajuurisalaattia itse! Meillä asuu sen suurkuluttaja. Haluaisin vain käyttää tuoretta piparjuurta, mutta en ole löytänyt sitä mistään. Höh. Kiitos ohjeesta!

LiisaMaalla
Kivistössä

Hosuli piparjuurta on vissiin aika haastaavaa löytää, mutta onneksi tuota tuubitavaraa sentään on useimmissa kaupoissa saatavilla!

Hosuli
Hömppäblogi

Haa, itse asiassa löysin sitä eilen! Jee! Sipulinvarsi on kans vähän vaikeampi löydettävä tähän aikaan vuodesta, mutta korvataan vaikka sipulisilpulla. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.