Ruokalahja: vaniljauute

Ruokalahjat ovat parhaimmillaan helppoja valmistaa ja ainakin itse arvostan niiden eteen nähtyä vaivaa. Tämä vaniljauute on ihan super helppo tehdä ja säilyy suorastaan vuosikausia. Tarvitset vain vaniljatankoja, somia tiiviitä purkkeja tai pulloja ja kirkasta viinaa.

vaniljauutepurkit.jpg

Pese purkit huolellisesti. Pätkäise vaniljatanko kahteen osaan ja leikkaa se vielä pitkittäin auki niin, että tangon päät ovat vielä kiinni toisissaan. Laita halkaistu tanko purkkiin ja kaada päälle kirkasta viinaa. Sulje kannet ja ravista purkkeja kertaalleen. Säilytä purkkia jääkaapissa tai muussa pimeässä viileässä paikassa.

vaniljauutepurkitvodka.jpg

Purkin mukaan kannattaa laittaa ohje, jossa kehotetaan ravistamaan purkkia muutaman viikon välein tai silloin kun muistaa. Uute muuttuu viikkojen kuluessa tummemmaksi ja on valmista käytettäväksi noin kahdeksan viikon kuluttua. 

Nerokkainta tässä on se, että uutetta voi jatkaa lisäämällä viinaa sitä mukaan, kun pinta vajuu. Ihanteellinen lahja etenkin leipureille! Uutetta voi toki myös lorauttaa drinkkien joukkoon tuomaan vaniljaista pehmeyttä. 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.