Ruusupannacotta
Ruusu on hiipinyt muodikkaaksi varkain. Tuo tuoksu, joka muistutti vanhoista mummoista ja niiden käsivoiteista sekä vanhojen sukulaisten muovitapettisista vessoista ja niiden käsiruususaippuoista. Yhtäkkiä vanha tuoksu onkin tuore, ja pesen sillä naamani, voitelen käteni ja haudutan siitä juomani. Ja teen jälkkärini.
Viikonloppuna kilisteltiin kivan asian kunniaksi kellarin viimeiset cavat. Hempeäksi seuraksi hyydyttelin pannacottaa, jonka maustoin ruusuvedellä. Pohdiskelin maun kaipaavan jotain kermaa hieman pyöreämpää parikseen, joten sekoitin joukkoon tuorejuustoa. Tulos oli täyteläinen ja täydellinen.
Ruusupannacotta (4:lle)
3 dl kermaa tai kerman ja täysmaidon sekoitusta
1 rasia philadelphia-tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl ruusuvettä
(1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa sillä aikaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon ruusuvesi ja halutessasi muutama tippa väriä. Purista vedet liivatteista ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Kaada seos tasaisena nauhana tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada pieniin muotteihin ja nosta kylmään hyytymään. Tarjolle laittaessasi kasta vuoat pieneksi hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa lautasille. Tarjoa sellaisenaan tai esim. pistaasirouheella koristeltuna.