Siivouspäivän lindströminleipäset

Viime viikonloppuna pistettiin Marin kanssa hihat heilumaan ja siivottiin tupa talven pölyistä. Pojat lähetettiin ensin kauppaan ja sen jälkeen pilkille pois jaloista pyörimästä. Nurkista ei onneksi löytynyt mitään kovin kummallista tai ikäviä yllätyksiä, mutta nälkähän siinä kerkesi tulla!

Siivouksen yhteydessä vanhalle Strömbergin kaksilevyiselle sanottiin iloiset hyvästit ja toivotettiin uusi  isompi slovakki tervetulleeksi. Tästä keittiön uudesta  valtiaasta ehkä myöhemmin lisää, mutta tässä kohdassa oli jo  n ä l k ä  ja poikia hoputettiin asennushommissa.

Pakkasesta kaivettu mureke à la Lindström pistettiin viipaileiksi ja Tuulosrievästä leikattiin tuhteja siivuja. Voitelin siivut kevyesti oliiviöljyllä ennen kuin lykkäsin ne samalla pellillä murekkeen kanssa uuniin lämpiämään. Sillä välin pilkoin kevätsipulia, tomaattia ja suolakurkkuja viipaileiksi. Avasin myös majoneesipurkin. 

lauantailinstromleipa.gif

Näön jo hämärtyessä otin leivät ja murekkeen uunista. Sipaisin leipien pintaan majoneesia, sitten salaattia, lihat, tomaattia, suolakurkut ja koristeeksi kevätsipulin varsia. Väitän, ettei syömiseen kulunut viittä minuuttia kauempaa. Hyvää oli.

leipapitkula.gif

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *