Sinappinen kurpitsahillo

Kivistössä

Taannoin Lontoossa eksyimme lounaalle pieneen italialaiseen viinibaariin, jossa tarjottiin leikkele- ja juustovalikoimia viinin seuraksi. Laudalle oli leipä-liha-juustoröykkiön seuraksi laitettu sinappisen tiukkaa kurpitsahilloa, joka sopi erityisesti lihojen kanssa, vaikka kai oli juustoille tarkoitettu.

Lupasin tehdä tuotetestausta ja koekeitellä hilloa Kivistössä; hillo olisi aika varma kaveri joulukinkulle onnistuessaan. Koekeitos osoittautui aika yksinkertaiseksi, ainoastaan sinappijauheen määrän kanssa sai hiukan taiteilla. Nössykkähillosta nenäliekkeihin on yllättävän lyhyt matka. Koe-erästä osa syötiin välipalaksi chorizon ja schwarzwaldin kinkun kanssa ja puolikas päätyi pakkaseen odottamaan joulupöytää.

Sinappinen kurpitsahillo

500 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
0.75 dl hillosokeria
5 tl sinappijauhetta

Keitä kurpitsa pehmeäksi vedessä ja soseuta. Lisää hillosokeri ja keittele 10 minuuttia. Sekoita sinappijauhe joukkoon. Purkita kuumiin, puhtaisiin hillopurkkeihin. Jos säilytät viikkoa pidempään tai tähtäät jouluun, hillo kannattaa pakastaa.

 

Kommentit

my view

Kuullostaa todella herkulliselta!! pitää kokeilla  :)

Jenni S.

Yhdyn edelliseen kommenttiin: todella herkullisen kuuloista! Kiitos! :)

MariMaalla
Kivistössä

Eka ajatus oli: hmm, erikoista. Sitten hmm, onpa hyvää :)

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Laitoin uunin kurpitsanpalat paahtumaan chilin ja inkiväärin kanssa kurpitsakeittoa varten, ja sitten löysin tämän reseptin. Nyt kurpitsat soseena kattilassa porisemassa hilloksi. Katsotaan miten lisämausteet sopivat kompoon. Ihana idea kinkun kaveriksi!

MariMaalla
Kivistössä

Oi, Tiina, kerro sitten, miten kävi! Toimii hyvin ainakin ajatuksen tasolla.

Kommentoi