Sinappinen kurpitsahillo

dsc_0092.jpg

Taannoin Lontoossa eksyimme lounaalle pieneen italialaiseen viinibaariin, jossa tarjottiin leikkele- ja juustovalikoimia viinin seuraksi. Laudalle oli leipä-liha-juustoröykkiön seuraksi laitettu sinappisen tiukkaa kurpitsahilloa, joka sopi erityisesti lihojen kanssa, vaikka kai oli juustoille tarkoitettu.

img_0351.jpg

Lupasin tehdä tuotetestausta ja koekeitellä hilloa Kivistössä; hillo olisi aika varma kaveri joulukinkulle onnistuessaan. Koekeitos osoittautui aika yksinkertaiseksi, ainoastaan sinappijauheen määrän kanssa sai hiukan taiteilla. Nössykkähillosta nenäliekkeihin on yllättävän lyhyt matka. Koe-erästä osa syötiin välipalaksi chorizon ja schwarzwaldin kinkun kanssa ja puolikas päätyi pakkaseen odottamaan joulupöytää.

dsc_0083.jpg

Sinappinen kurpitsahillo

500 g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
0.75 dl hillosokeria
5 tl sinappijauhetta

Keitä kurpitsa pehmeäksi vedessä ja soseuta. Lisää hillosokeri ja keittele 10 minuuttia. Sekoita sinappijauhe joukkoon. Purkita kuumiin, puhtaisiin hillopurkkeihin. Jos säilytät viikkoa pidempään tai tähtäät jouluun, hillo kannattaa pakastaa.

dsc_0087.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.