Siskonmakkarapasta

Kivistössä

Asianhan on nyt niin, että siskonmakkara on suloinen, maistuva, monipuolinen, aito ja ihana. Siksi siitä tehdään meillä muutakin kuin soppaa. Voipa siskiksen kypsentää kuoressaankin ja grillata (toimii tosin vain luonnonsuoleen puristetulla makkaralla). Se on vähän niin kuin suomalainen weisswurst, tuo saksalainen valkea herkkupötkö.Pehmeä makkaramassa imee itseensä makuja, esimerkiksi tästä tomaattikastikkeesta, joka tarjottiin leveän nauhapastan kera.


1 pkt siskonmakkaroita (esim. Wigrenin)
2 tlk kokonaisia tomaatteja
1 sipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
ripaus kanelia
lehtipersiljasilppua


pappardelle-pastaa


Kiehauta kattilassa vesi ja plumpsauta siskonmakkarat halumasi kokoisiksi palleroiksi. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta vesi pois. Kuumenna kasarin tai kattilan pohjalla tilkka öljyä ja paista makkarapalleroihin paistopinta. Siirrä paistetut pallerot kulhoon odottamaan. Kuumenna samassa kasarissa toinen tilkka öljyä ja kuullota silputtu sipuli. Avaa tomaattitölkit ja pilko tomaatteja pienemmiksi saksilla. Tämä ei toki ole pakollista, mutta kätevää! Kaada tomaatit kasariin ja huljauta purkit vielä vedellä, ettei mitään mene hukkaan, ja kaada tomaattien päälle. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kanelilla. Lisää makkarapallerot ja anna porista sen aikaa, kun kypsennät pastan. Annostele pasta ja kastike lautaselle ja viimeistele persiljasilpulla.


Avot, ihana arkiherkku ja sumuisen syyspäivän lämmittäjä!

Kommentit

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Maistuis tännekin!

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu)

Itse tein siskonmakkarapastaa kesällä ja siitä tuli ihan tajuttoman hyvää! Täytyisikin taas tehdä sitä uudestaan, jotenkin näin syksyisin pastanhimo iskee aina. :)

Tässä vielä linkki mun reseptiin:
http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/06/14/siskonmakkarapasta-...

LiisaMaalla
Kivistössä

Jokihaka, miten ois siskonmakkaroilla täytetyt tortillat? Täytyy ehkä kokeilla..

Huli, tuoreista tomaateista tulee kyllä varmasti extra herkullista!

Hannele | Kokit ja Potit (Ei varmistettu)

Olihan hassua, kun äsken autossa mietin, että pitäisi taas pitkästä aikaa tehdä sikonmakkarasta pastakastiketta. Ja vot kun avasin koneen, täällähän se herkku heiluu!

LiisaMaalla
Kivistössä

Hannele, "herkku heiluu" aiheutti hallitsemattoman naurunpyrskähdyksen! Mutta siis herkkua se on, ei siitä mihinkään pääse :)

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Kyllä mä ainakin koppaan tuon idean siskommakkaratortilloista!

Moko (Ei varmistettu)

Sinulla on mukava blogi! Blogissamme on sinulle haaste: http://mokonmaailma.blogspot.fi/2012/10/lempiasioita-blogihaaste-arvonta...

Juu olet taas niin oikeassa, siskonmakkaraa on ihan turha säästää vain soppaan. Meillä tykätään pastasta, johon tulee siskonmakkaraa ja salsicciaa, mutta viime kerrasta on kyllä sata vuotta.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jokihaka, katsotaan kumpi ehtii ensin!

Moko, kiitos!

Jonna, aattelepa jos ois itse tehtyä siskistä ja salsicciaa! Makkaratalkoot on kyllä tänä syksynä vielä Kivistössä järjestettävä.

Minna/keittiössä, kotona ja puutarhassa (Ei varmistettu)
LiisaMaalla
Kivistössä

Minna, kyllä se vaan on hyvää, makkara!

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu)

No kyllä taatusti kelpaisi, varsinkin just tänään sateen ja mälsyyden keskelle.

LiisaMaalla
Kivistössä

Riitta, aika ankee on toi sää tosissaan. Se on jännä miten höyryävä lautasellinen pastaa tai jotain muuta vaikuttaa mieltä ylentävästi!

Kommentoi