Skonssit

Kello viiden tee ei varsinaisesti kuulu Kivistön rutiineihin, niinpä skonssit syödään aamiaisella. Nämä tein taannoin curdin seuraksi lempiohjeellani, jossa nesteenä on kerman tai maidon sijaan piimä.

dsc_0230.jpg

Kahvi on ehdottomasti Kivistön aamujuoma, mutta näiden kanssa kannattaa keittää mukillinen teetä. Ja kaivaa itsetehty hillokaapin aatelisto pöytään!

Skonssit (n 8 kpl)

260 g jauhoja
50 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
100 g suolatonta voita
1,75 dl piimää
maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioksi. Sekoita murumaiseksi taikinakoukuilla, -melalla tai kahdella ruokaveitsellä. Lisää piimä ja sekoita nopeasti kädellä taikinaksi.

Nosta jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa hiukan varovasti niin, että taikina on kaulittavaa. Kauli taikina 2,5 sentin paksuiseksi ja leikkaa n. kahdeksaan osaan veitsellä tai pyöreällä muotilla. Sivele pinta maidolla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä pieni hetki. Syö tuorejuuston tai kermavaahdon ja hillon, marmeladin tai curdin kanssa.

dsc_0236.jpg
 
dsc_0227.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.