Suklaata ja mustaherukoita
Ruokaa tehdesssäni suunnittelen yleensä hieman etukäteen, mitkä ohjeet tai kokeilut saattavat päätyä tänne. Niitä varten pohdiskelen vähän kuvia joskus valmiiksi, pidän kameraa käden ulottuvilla ja kirjailen tehdessä ylös (päähän tai paperille), mitä pataan loppujen lopuksi pötkähtää. Tästä jälkkäristä taas tuli vahingossa niin hyvä, että liisa käski kesken ruokailun kaivamaan kameran esiin.
Mustaherukoita ja tuorejuustoa suklaakupposessa
(4 isohkoa annospiirasta)
Pohja
75 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 muna*
1,25 dl vehnäjauhoja
reilu 0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
100 g turkkilaista jogurttia
Täyte
n. 2 dl mustaherukoita
0,25 dl sokeria
0,5 muna*
50 g täysrasvaista tuorejuustoa
50 g turkkilaista jogurttia
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja sekoita huolella. Lisää jauhot, johon molemmat jauheet on sekoitettu sekä jogurtti. Jaa annosvuokiin.
Sekoita sokeri, juusto, jogurtti ja muna keskenään. Tee taikinaan pieni syvennys, ripottele mustaherukat ja lusikoi niiden päälle juusto-jogurttitäyte. Paista noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina saanut väriä. Nauti haaleana. Meillä jälkiruoan kanssa tarjottiin pienet lasilliset makeaa ja hedelmäistä kreikkalaista Samos Nectaria. Uusi miellyttävä jälkiruokaviinikokemus!
* Munasta saa käytettyä puolikkaan, kun sen vatkaa ensin kupissa rikki.
Tämän ohjeen määrät ovat kaikkia kirjoitettuja ja kirjoittamattomia reseptinlaatimissääntöjä vastaan (ja kuvakin muuten vähän sinnepäin), mutta olemme huomanneet, että emme oikein saa tuhottuja isoja määriä makeaa ja päädymme heittämään piirakoita ja kiisseleitä kompostiin. Niinpä ilman bloggaamissuunnitelmia tein tällaisen meille oikean kokoisen annoksen. Tuplaamalla resepti riittänee hyvin myös yhteen keskikokoiseen/isoon piirakkaan, mutta sen kokeileminen omalla vastuulla :)