Syömään! Nyhtökanaa leivällä

Kivistössä

Täytyy heti aluksi myöntää, etten ole koskaan ollut kovin kiinnostunut kaupan valmiiksi grillaamista kokonaisista broilereista. Viime perjantaina päätin kuitenkin tehdä myönnytyksen ja antaa sille mahdollisuuden. Ajattelin, että kyllä siitä hyvä tulee, kun vähän tuunaa.  Toinen asia, mistä en ole ollut kovin innostunut sitten lapsuusvuosien, on muovipussiin pakattu ranskis. Lapsuuskesiin ja maauimalaretkiin faijan kanssa kuuluivat olennaisesti mukavasti hionneet eväsleivät, jotka luonnollisesti oli päällystety meetvurstilla ja juustolla. Kutsuin leipää pupuleiväksi, sillä kyllähän se on sivuleikkaukseltaan ihan kuin pieni jänöjussi!

Jos sinulla on aikaa suosittelen, että grillaat tai paistat kanan itse. Näin saat varmasti mehukkaampaa lihaa, vaikka kyllä se valmiiksi paistettukin passasi oikein hyvin, kun sen pyöritteli tässä kastikkeessa.  Minä käytin mausteena jääkaapista löytyneen chimichurrin jämät mutta voit oikaista tässäkin ja ostaa kaupasta valmista salsakastiketta. Pientä tulisuutta kastikkeessa saa olla, sillä ranskankerma taittaa siitä pahimman kärjen. Ohjeesta riittää neljään leipään.

n. 1/3 valmiiksi paistettu broileri, liha riivittynä

1 pieni sipuli pilkottuna

1 valkosipulinkynsi pilkottuna

2 tl hunajaa

1/2 limen mehu

n. 1 dl chimichurria tai valmista salsakastiketta

n. 100 gr ranskankermaa

suolaa ja pippuria

1-2 dl cheddaria raastettuna

Laita uuni lämpiämään 220-asteeseen. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle limen mehu ja hunaja. Sekoita mukaan chimichurri tai salsa ja kuumenna. Lisää lopuksi ranskankerma ja riivitty broilerin liha. Kääntele niin, että broileri on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kasaa kastiketta ranskanleipäviipaleiden päälle ja ripottele pinnalle kunnon kerros juustoraastetta. Paista uunissa ylätasolla kunnes juusto on saanut väriä. 

Ranskankerma toi tähän mukavasti mehukkuutta ja sopivaa happamuutta yhdessä limen mehun kanssa. Voisin kuvitella, että täyte sopisi erinomaisesti myös tortillojen tai pitaleipien täytteeksi. Kaiken kaikkiaan aikaa valmistamiseen meni reilu puolisen tuntia, josta enin aika meni broilerin lihan nyhtämiseen. Ja itse syömiseen meni ehkä sitten viisi minuuttia.. Nälkä lähti!

Kommentit

annemi

Täällä kuolaa yksi viisaudenhammaspotilas, mikä annos, mikä ruoka.. voisinpa syödä juuri nyt tuollaisen leivän!:D

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Voisko saada tänne pari tuollaista lounaaksi?

LiisaMaalla
Kivistössä

Annemi, pikaista toipumista! Kyllä sä kohta saat taas rouskuttaa normaalisti :)

Jokihaka, maistuis kyllä mullekin (taas)! 

 Teillä siellä Kivistössä noita "kuvaavia"nimiä leiville riittää :).

 

Mä iostan aika useinkin noita grillattuja broilereita kun pitäis olla jo ruokaa.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Haha, pupuleipä! Ranskanleipää ei ole kyllä tullut syötyä sitten lapsuuden, ehkä täytyy tämän reseptin myötä taas palata asiaan. Ja hienot lautaset, meillä taitaa olla maalla just samanlaiset...:-D

LiisaMaalla
Kivistössä

Nanna juu-u, voishan tätä ihan lämpimäksi voileiväksikin kutsua ;). Ja täytyy kyllä sanoa, että saatan turvautua valmiiksi grillattuun broileriin jatkossakin. On se sen verran nopea näläntaltuttaja. 

MinnaM, Kivistössä oli ennestäänkin tällä samalla kuosilla varustettuja syviä lautasia ja Mari sitten täydensi kokoelmaa näillä matalilla. Että jos teillä  joskus tulee tarve luopua omistanne, niin tarjotkaa toki meille ;) !

Ilmiselvä jänöjussi, paljon kuvaavampi kuin sen toisen leivän nimi.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna, näin on!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Pidetään mielessä! Nämä lautasethan on olleet meidän Kukkamäessä ne paremmat pyhälautaset (lue: joululautaset) jotka on kerran vuodessa kaivettu piironginkaapista framille. Me on ronskisti otettu ne ihan arkikäyttöön, hopeat sentään jätettiin vielä rauhaan... ;-D

LiisaMaalla
Kivistössä

MinnaM, hopeat tuppaa kyllä unohtumaan Kivistössäkin laatikkoon jopa juhlahetkissä! Niitä pitäisi käyttää mun mielestä rohkeammin, kun ei ne siellä laatikossa ketään ilahduta :).

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Kuola valui rinnuksille viimeistään siinä vaiheessa, kun ehdotit tätä tortillan täytteeksi...

LiisaMaalla
Kivistössä

Riitta, musta tuntuu, että tämä olis jotenkin vielä raikkaampaa tortillaan sisään kääräistynä etenkin jos sinne laittais mukaan vielä muutaman salaatinlehdykän!

Soul Kitchen

No kappas sehän on ihan ilmiselvä pupu, p-leivät sai jatkoa :) Ja tosi herkun näköinen lopputulema!

 

LiisaMaalla
Kivistössä

Voi Anna minkä röhönaurun saitkaan aikaan! :D

Kommentoi