Virolaista kirjallisuutta?

Saatan mennä kesälomallani muutamaksi päiväksi Viroa kiertelemään, joten kaipaan kirjavinkkejä matkalle. Vaikka iloitsin taannoin kovasti, kun Viro oli Helsingin Kirjamessujen teemamaana, huomaan, ettei kirjatietous tarttunut sieltä juuri päähäni… Mari Saatin Lasnamäen lunastajan olen lukenut ja Viivi Luikin Varjoteatterin aikonut lukea, mutta siinäpä se.  Ehdotuksia sekä uudesta että vanhemmasta virolaiskirjallisuudesta saa esittää! Tai jos niitä ei ole, niin myös Viroon sijoittuvat muunmaalaiset teokset kelpaavat vinkiksi. Sattumalta olen lukemassa juuri (tai siis edelleen…) Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -romaania; kirjasuunnitelma tuli ennen matkasuunnitelmaa.

Otan vastaan myös Viron-matkavinkkejä etenkin sellaisista paikoista, jonne voi mennä reissussa rähjääntyneenä moottoripyörämatkalaisena.

Olisipa jo loma! 

 

kulttuuri kirjat matkat
Kommentit (12)
 1. Hei!

  Ihan myöhassa oleva kommenti, mutta jos aiot tulla 2014 moottoripyöralla Viron saarille, niin suosittelen Hiiumaalla majakka-kierrosta ja samalla voisitte katsoa vanhoja neuvostolaisia sotilasrakennuksia, siellä on rannikkolla kokonainen verkosto maanalaisia katakombeja monessa kerroksessa. NB: taskulamppu mukana ja äärimäinen varoivaisuus, kun siellä maan alla on lattiassa reikia ja voi putoa alakerrokselle. Myös Aino Kallaksen mökki Kassarissa on kiva paikka katsoa.

  1. Kiitos Kai! Ensi kesästä en vielä tiedä, mutta halua (haluamme) ehdottomasti joskus uudestaan Viroon ja juuri saarille. Kommentissasi on sellaista asiaa, jotka kiinnostaisivat ainakin toista matkalaista, ellei jopa molempia. Kiitos vinkeistä siis!

 2. Reeta / Les! Lue!
  15.7.2013, 12:55

  Tämä tulee nyt matkasi kannalta myöhässä, mutta minä tykkäsin joskus teininä tosi paljon Jaan Kaplinskin esseistä. Luin muistaakseni ainakin kirjat ”Titanic” ja ”Rajalla jota ei ole”. Mies on kirjoittanut myös paljon runoja.

  1. Kiitos, Reeta! Vinkki ei tullut myöhään, sillä aion lukea virolaista kirjallisuutta vielä matkan jälkeenkin. Myös ystäväni, joka on asunutkin Virossa, on aina kiinnostunut kaikista Viroon ja sen kirjallisuuteen liittyvistä vinkeistä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *