Aladdin

Viime viikolla tuli ensi-iltaan Disneyn uusi, näytelty Aladdin-elokuva, jonka olimme perjantaina katsomassa poikaystäväni ja ystäväpariskuntamme kanssa. Viimeisen vuoden aikana olemme katsoneet poikaystäväni kanssa monta Disneyn piirrrettyä klassikkoa. Kaunottaren ja hirviön lisäksi toinen minun ja poikaystäväni yhteinen suosikkielokuva on ollut ehdottomasti Aladdin. Odotuksemme olivat siis korkealla, mutta oliko uusi Aladdin yhtä hyvä kuin Disneyn piirrosklassikko?

Aladdin -elokuvan juoni lyhyesti

Monien Disneyn klassikkoelokuvathan pohjatutuvat vanhoihin satuihin, ja alunperin piirroselokuvana vuonna 1992 ilmestynyt Aladdin on saanut inspiraationsa Tuhannen ja yhden yön Lampun henki -satukokoelmasta. Aladdin-elokuva sijoittuu kuvitteelliseen arabialaiseen palatsiin ja sitä ympäröivään kaupunkiin. Aladdin on katujenkasvatti ja hurmaava varas, joka ihastuu palatsissa asuvaan prinsessaan. Jasmine on prinsessa, joka on turhautunut elämään palatsissa vankina eikä halua naida ketään ehdolla ollutta prinssiä. Aladdin löytää taikalampun, jonka henki lupaa täyttää kolme toivetta. Mitä Aladdinin olisi toivottava, jotta hän saisi kaikkein tärkeimmän, eli yhteisen elämän rakkaan Jasminen kanssa?

Mielipiteeni uudesta Aladdin-elokuvasta

Disney ei ole uudessa näytellyssä elokuvassaan tyydy vain parantelemaan vanhaa klassikkoa, vaan on rakentanut klassikon pohjalta kokonaan uuden elokuvan. Uudessa Disneyn elokuvassa Jasmine on vahva, itsenäinen nainen, joka pelastaa itse itsensä pulasta, eikä halua vain löytää hyvää puolisoa, vaan ryhtyä itse hallitisijaksi.

Lampunhenkin Aladin elokuvassa on äärimmäisen hauska ja karismaattinen Will Smith, joka hurmaa osuvalla huumorillaan, joogaa ja kaipaa vapautta ja omaa rakkautta. Pelkäsin väkinäistä huumoria, mutta huomasin nauravani useassa kohdassa ääneen poikaystäväni kanssa.

Disneyn elokuville hienoimpia piirteitä on onnistuttu upeasti säilyttämään uudessakin Aladdin-elokuvassa. Elokuva on visuaalisesti kaunis, laulukohtaukset upeita. Aladdinissa on ehyt tarina ja tarkasti mietityt yksityiskohdat muodostavat elokuvasta eheän kokonaisuuden.  Elokuva on kaunis satu, jossa matto lentää ja kartan voi piirtää sormella uudestaan.

Elokuvan kaunein kohtaus on ihanan romanttinen. Aladdin ja Jasmine lentävät matolla kaupungin yllä yhdessä, ja molemmat hämmästelevät kaikkea uusin silmin, yhdessä. The whole new world -laulu saa minut liikuttumaan, ja kuiskaan poikaystäväni korvaan: ”tästä tulee mieleen ensimmäinen yhteinen kesämmme Pariisissa”.

Uskomatonta, että Disneyn elokuva voi yhä temmata minut satujen maailmaan kahdeksi tunniksi, saada nauramaan ääneen ja liikuttumaan kyyneliin. Poikaystäväni toteaa elokuvan jälkeen: ”Aladdinista oli korkeat odotukset, mutta tämä elokuva onnistui silti ylittämään kaikki odotukseni!”. Tähän mielipiteeseen Disneyn uudesta Aladdinista on pakko yhtyä.

Helsingin sanomien arvostelun Aladdinista pääset lukemaan tästä (klik)

Arvosteluni Disneyn Dumbo-elokuvasta pääset lukemaan tästä. 

Arvosteluni Bohemia Rhapsodysta ja Tolkienista pääset lukemaan tästä.

Haluatteko te nähdä uuden Aladdinin tai oletteko sen jo nähneet?

Rakkaudella,

Ida

Ps. Tiistaina tulossa seuraava postaus, jossa minulla on teille blogini lukijoille kodinsisustukseen liittyvä alennuskoodi, joka on voimassa vain muutaman päivän! Olen superinnoissani, kun pääsen vihdoin myös esittelemään teille näitä ihania hankintoja omassa olohuoneessamme! 🙂

kulttuuri ystavat-ja-perhe leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (4)
 1. Kakkumonsteri
  20.9.2019, 23:06

  Pidin kans kovasti tästä elokuvasta! Kaunotar ja Hirviö oli mielestäni epäonnistunut näyteltynä, mutta piirrettynä tietty loistava klassikko. =)

  1. Kiitos, kun kommentoit!:) Käytiin siskon kanssa katsomassa Kaunotar ja hirviö jo pidempi aika sitten, ja tykättiin kyllä molemmat. Se oli piirretyistäkin yks mun lapsuuden lemppareista. Mutta samaa mieltä, että Aladdin on ollut kyllä kaikkein onnistunein noista uusista leffoista!<3<3
   Mukavaa viikonloppua!
   Ida

 2. Fanny Matilda
  26.5.2019, 08:50

  Tää on pakko nähdä !
  Onpas sulla kauniit hiukset, pitkästä aikaa nään auki.
  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Kiitos Fanny!:) Uskon, että tykkäisit Aladdinista! Tykättiin molemmat vielä paljon enemmän kuin Dumbosta tai Maija Poppasesta.
   Ihanaa sunnntaita ja kiva kommentoit! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *