Aurinkoisen syyspäivän salaattilounaat Torpanrannassa ja haaveilua Didrichsenin taidemuseossa

Olen kyllä nauttinut täysin rinnoin näistä aurinkoisista syyspäivistä!

Viime perjantaina lähdimme äitini kanssa Munkkiniemen rantaan. Kävimme lounailla Torpanrannassa ja vieressä Kuusisaaressa Didrichsenin taidemuseossa, joka on mun yksi lemppareista Helsingissä.

Olen kyllä nauttinut täysin rinnoin näistä aurinkoisista syyspäivistä!

Torpanranta
Torpanranta, munkkiniemi

munkkiniemen ranta

Taiteilijayhteisöjä Didrichsenissä ja Avenanmaa-kuume

Didrichsenin taidemuseoon avautui uusi näyttely viikko sitten. Siellä on esillä teoksia kahdesta taiteilija yhteisöstä 1800-luvun loppupuolelta, Önningebystä ja Tuusulanjärveltä. Tuusulanjärven taiteilijakodithan ovat mun joka kesäinen tai keväinen retkikohteeni, josa käytiin ensimmäiset kerrat perheen kanssa jo lapsena.

Jotenkin tuolla näytttelyssä ihastuin ihan täysin noihin Önningebyn taiteilijoiden herkkään sivellinjälkeen ja upeisiin kirkkaisiinkin väreihin. Meille iski äitin kanssa molemmille ihan kauhea Ahvenanmaa-kuume! Selvitettiin jo esittelyvideota katsoessa, missä Önnigebyn yhteisön ihana taidegalleria ja sen nykyään kaikille harastelijoille avoin kurssikeskus ovat, ja fiilisteltiin Ahvenanmaa-kuvia punaisista puumökeistä ja meren kuohuista aurinkoisilla kallioilla 🙂

Meille iski äitin kanssa molemmille ihan kauhea Ahvenanmaa-kuume! Selvitettiin jo esittelyvideota katsoessa, missä Önnigebyn yhteisön ihana taidegalleria ja kurssikeskus ovat, ja fiilisteltiin Ahvenanmaa-kuvia punaisista puumökeistä ja meren kuohuista aurinkoisilla kallioilla 🙂

Didrichsen
Didrichsenin taidemuseo
didricsen
Ihana Didricshenin kirjastonurkkaus

Museo on ihan mun yksi lemppareista Helsingissä, sen ympäristö on jo niin kaunis. Näyttelytila on sisustettu modernisti ja nyt sitä oli uudistettu vielä tosi kivasti. Didrichsenin taidemuseon vieressä on myös ihana ja erityylinen Gyllenberg. Kiusaus on aika kova käydä molemmissa, mutta huomaan, että minulle sopivat vähän pienemmät taide-elämykset kerralla, jotta jaksan niistä täysillä nauttia.

Museo on ihan mun yksi lemppareista Helsingissä, sen ympäristö on jo niin kaunis

Lounas cafe Torpanrannassa ja aurinkoinen Munkkiniemen ranta

Menimmekin Didrichsenistä Torpanrantaan lounaille. Muutama viikko sitten nautimme vielä lämmöstä ravintola Torpanrannan isolla ihanalla mernrantaterassilla, mutta nyt oli auringosta huolimatta aika kylmä. Torpanrannassa on lounaaksi vaihtuva päivänkeitto, tai voi valita salaatin 2-3 täyttellä, johon mulla tuli savulohta ja pestomarinoitua tofua, ihan parhautta!

mulla tuli savulohta ja pestomarinoitua tofua, ihan parhautta!

salaattilounas
Torpanrannassa salaattilounaalla

Munkkiniemen rannassa on ihana kävellä aurinkoisena päivänä, ja tuntuu, että tämä hanhi-plus-lokki-ongelmakaan ei ole siellä yhtään samanlainen kuin täällä keskustassa! Munkkiniemi on muutenkin tosi kaunis vanhoine erityylisine taloineen, rauhallisine puistoineen ja raitkkakiskoineen. Puhuttiinkin äidin kanssa, että joskus piristykseksi ja lomafiiliksen saamiseksi riittää ihan vaikka maiseman vaihdos uudella kävelyalueella tai -reitillä. Äiti kävi vielä hakemassa kotiin heiniä lempikukkakaupastaa, menin kotiin tekemään oma tekoista granolaa poikaystäväni kanssa. Jos ette arvaa, nämä kuvat Torpanrannasta, Didrichenin taidemusosta ja Munkkiniemen rannasta ovat äitini ottamia. Ihana päivä meillä oli Munkkiniemessä!

joskus piristykseksi ja lomafiiliksen saamiseksi riittää ihan vaikka maiseman vaihdos uudella kävelyalueella tai -reitillä.

syksy ulkoilu
Mikä ihana aurinkoinen päivä ja Munkkiniemen rantakatu!

Näissä postauksissani lisää:

Onko cafe Torpanranta tai Didrichsenin taidemuseo teille tuttuja paikkoja? Missä te tykkäätte Helsingissä kävellä aurinkoisina syyspäivinä?

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri museot-ja-nayttelyt ravintolat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *