Kuusisaaren kaunis taidenäyttely ja Munkkiniemen aurinkoinen terassi

Didrichenin taidemuseossa Kuusisaaressa on syyskuulle saakka Marita Liulian näyttely Mysterium. Äitini halusi viedä minut sinne, ja se oli upeimpia näyttelyitä, joita olen nähnyt. Vietimme äitini kanssa ihanan iltapäivän, ja nautimme auringosta Munkkiniemen rannassa ja Ravintola Torpanrannan terassilla.

Didrichenin taidemuseossa on kesän ajan Liulian näyttely

Didrichenin taidemuseo on upea kotimuseoparin kilometrin päässä Munkkiniemen rannasta. Se on vanha kotimuseo, joka on jo rakennuksena upea. Kesäaikaan voi nauttia sen upeista maisemista ja pihapiiristä.

Marita Liulia on rakentanut itse museoon näyttelyään, ja sinne on tuotu taiteeseen liittyviä esineitä hänen kotoaan. Jokaisen taulun paikka on mietitty tarkoin, ja saman huoneen taulut muodostavat upeita kokonaisuuksia. Ihailemme äitini kanssa Liulian suunnittelemia pukuja, hänen eri aasialaisesta kulttuuristaan tuomia esineitä ja valaisimia.

Marita Liulia mysterium
Didrichenin taidemuseo Marita Liulia

Liulian luontoaiheinen taide on kaunista, värikästä ja kimaltavaa

Marita Liulia käyttää taiteessaan kultaa ja hopeaa. Useat näyttelyn teoksista ovat aivan uusia vuodelta 2019. Näyttelyn aiheet liittyvät luontoon ja ympäristöön ja sen suojelemiseen, mutta ovat kaunista, voimaannuttavaa katsottavaa jo väreiltään. Ihan kuin katsoisin jotakin koruja taidemaalauksina seinillä!

Minua viehättävät voimakkaat vihreän sävyt, jotka on yhdistetty kultaan ja vesiaiheiset teokset, joissa turkoosi väri on ihan uskomaton. Äitini jää napsimaan kuvia pitkäksi aikaa oranssi-kultaiseen huoneeseen, josta minulle tulee mieleen palatsi.

Suosittelen Marita Liulian videon katsomista alakerrassa. Emme kumpikaan äitini kanssa yleensä jaksa vastaavia videoita katsoa, mutta tämän pysähdyimme katsomaan kokonaisuudessaan. Videossa taiteilija Liulia kertoo itse koskettavasti ja mukaansatempaavasti rikkaasta, mutta haasteellisesta elämästään ja taiteestaan. Kun tunnistan, mikä teoksista on maalattu Japanissa suuren yleisön edessä, miksi puut ovat tärkeitä Liulianille ja millaista henkilökohtaista osaamista hänellä liittyy tanssitaiteeseen ja niihin liittyviin kuviin, haluan kiertää näyttelyn vielä toisen kerran.

Liulia Mysterium

Ravintola Torpanranta Munkkiniemessä on hyvä paikka syödä lounasta tai nauttia auringosta terassilla

Muutaman sadan metrin pääsä Didrichenin museosta on Villa Gyllenberg, jossa haluan taas ehdottomasti tänä kesänä käydä katsomassa Sigrid Schaumanin näyttelyn. Tälle kerralle olimme kuitenkin saaneet niin ihanan annoksen jo taidetta, että suuntasime nauttimaan auringosta Munkkiniemen rantaan.

Munkkiniemen rannassa, melko lähellä ratikkapysäkkejä ja aivan kaupunkipyöräpysäkin vieressä on ihana kahvila Ravintola Torpanranta. Äitini kehuu paikan lohikeitoa ja olen joskus ollut myös siellä salaattilounaalla.

Nyt kesäksi Torpanrantaan on laitettu upea terassi. Nautimme siinä juomat ja jäätelöt. Vedenrajaan kaislikkoon melkein eteemme on joutsen tehnyt pesänsä ja on siinä hautomassa rauhassa. Se näytää melkein epätodelliselta.

Torpanranta

Kesällä haluan retkeillä eri puolilla Helsinkiä

Vaikka  keskustassa on paljon museo- ja kahviltarjontaa, on välillä kiva tehdä rettkiä myös ihan Helsingissä muillekin alueille. Kaupunkipyörillä pääsee liikkumaan nyt myös Helsingissä kätevästi, eikä pyörän mukana pitämistä tai jättämistä pidä miettiä.

Munkkiniemen rannassa on ihana kävellä ja nautiskella hyvällä ilmalla, ja Didrichenin museo on todella ainutlaatuinen. Liulian näyttelyä suosittelen kaikille taiteesta voimaa saaville.

Didrichenin taidemuseo

Lisätietoja näyttelystä ja aukioloajat löydät Didrichenin taidemuseon sivuilta (klik)

Lisää ajankothaisia museo- ja näyttelysuosituksiani edellisistä postauksistani:

Thesleffin näyttely Hamissa (klik)

Shoplifters Kiasmassa, Olong ja Song Design-museossa sekä dinosaurukset Heurekassa

Onko Didrichenin taidemuseo sinulle tuttu? Laitahan kommentteihin, jos haluat suositella jotakin museota tai näyttelyä jossakin päin Helsinkiä tai lähialueilla! 🙂

Rakkaudella,

Ida

kulttuuri museot-ja-nayttelyt ravintolat oma-elama
Kommentit (6)
 1. Maarit/Jokivarresta
  12.6.2019, 08:11

  Oi, Didrichenin taidemuseo on ollut omalla museolistalla jo pitkään, mutten vieläkään ole saanut aikaiseksi käydä siellä! Jospa nyt tänä kesänä saisi viimein käytyä kertomasi perusteella hienossa museossa.
  http://www.rantapallo.fi/jokivarresta

  1. Suosittelen kyllä käymään!:) Didrichenin taidemuseo on todella kauniilla paikalla, ja meneillään oleva näyttely on upea!
   Kiva kun kommentoit Maarit, kiitos siitä!:)
   Ida

 2. Koukullinenrakkautta
  3.6.2019, 23:23

  Vitsi miten superihana blogi sulla on. Tosi inspiroiva ja ihanan maanläheinen🥰

  1. Kiitos, olipa kauniisti sanottu. Kiitos kun kommentoit! Kommentistasi tuli hyvä mieli 🙂
   Aurinkoa ja mukavaa päivää!<3
   Ida

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *