Helppoa ja hyvää arkiruokaa nopeasti

Tässä postauksessa on meidän parhaita arkiruokaideoita ja helppoja ja nopeita reseptejä, jotka löytyy meidän arkiruokalistalta. Meillä alkoi arki kunnolla tällä viikolla, ja mustakin tuli virallisesti taas opiskelija! Olen palannut innoissani taas arkeen ja opiskelujen pariin! Arkiruokakin on maistunut loman jälkeen taas superhyvältä, mutta arkiruoan pitää olla helppoa ja  valmistua aika nopeasti. Syödään kotona kasvisruokaa ja välillä kalaruokia. Parhaimmillaan käytän arkiruoassa muutamaa raaka-ainetta ja samaa ruokaa riittää muutamaksi päiväksi. 

Tässä meidän tämän hetken arkiruoka suosikkeja ja ideoita kasvisresepteistä, joiden uskon maistuvan myös koko perheelle! Voit soveltaa niitä oman makusi mukaan!

Beanit eli Härkis-nuudeliwokki

arkiruokia
Puikoilla syöminen tekee helposta arkiruoastakin hauskempaa!

Tykätään paljon thaimaalaisesta ruoasta, ja tehdään tätä kasviswokkia tosi usein! Mausteita ja raaka-aineita vaihdellaan aina välillä. Pakastevihannekset on etenkin syksyllä tosi helppoja ja nopeita! Kaupoissa on paljon maustekastikkeita, mutta ei haluta turhia purkkeja jääkaappiin, ja on todettu tämä yksinkertainen kastike tosi hyväksi! Korianteri ei ole wokissa pakollinen, mutta sopii ihan tosi hyvin tuomaan makua nuudeliwokkiin!

Korianteri ei ole wokissa pakollinen, mutta sopii ihan tosi hyvin tuomaan makua nuudeliwokkiin!

  • paketti beanit härkistä
  • täysjyvänuudeleita
  • pussi wokki-pakastevihanneksia
  • (nippu tuoretta korianteria ja limeä/sitruunamehua)
  • maustekastikkeeseen: soijakastiketta, sokeria tai hunajaa, ja halutessasi esimerkiksi chiliajuhetta, valkosipulijauhetta tai inkivääriä

Nuudeliwokin resepti:

helppoa arkiruokaa
Härkis-wokki on ollut jo pitkään meidän arkiruokalistalla!

Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Paista vihannekset pannulla. Lisää pannulle paketti härkistä.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään: pari ruokalusikallista vettä, samanverran soijakastiketta, 1 rkl sokeria tai hunajaa ja mausteita oman maun mukaan.

Lisää lopuksi pannulle nuudelit ja kastikeainekset, kääntele sekaisin.

Pilko valmiin ruoan päälle ja joukkoon nipputuoretta korianteria. Jos sinulla on limeä tai sitruunamehua, purista sitä vielä hieman valmiin kasviswokkkiannoksen päälle!

kasvis wokki
Ja mikäänhän ei estä koristelemasta myös helppoa kotiruokaa!

Juustoinen kasvisnakkikeitto currylla

Nakkikeitto on usein vielä parempaa seuraavana päivänä! Siksi keitot ovat parasta arkiruokaa, joita voi tehdä kerralla enemmänkin. Meidän mielestä parhaita keittoruokia ovat kasvissosekeitto, kalakeitto ja nakkikeitto. Nakkikeitosta on tehty monia eri versioita, mutta tässä on tosi hyvin makua ja vihannekset olivat kivaa vaihtelua perinteiselle juuressekoitukselle. Ruoka maistuu hyvin myös lapsille, mutta katsothan silloin, ettet laita liikaa suolaa.

Nakkikeitosta on tehty monia eri versioita, mutta tässä on tosi hyvin makua ja vihannekset olivat kivaa vaihtelua perinteiselle juuressekoitukselle.

  • paketti (soija)nakkeja
  • noin 500g perunoita
  • iso sipuli tai reilu puolipussia pakaste sipulikuutioita
  • pussi kukkakaali-porkkana-parsakaalisekoitusta (kruunusekoitus) tai tuoreita vihanneksia
  • 100g valkosipulituorejuustoa
  • kasvisliemikuutio ja cury-jauhettta
  • (nippu tuoretta persiljaa)

Helppo nakkikeitto tehdään näin:

Kiehauta noin litra vettä kattilassa. Jos käytät tuoreita vihanneksia hieman enemmän.

Pilko perunat sopivan kokoisiksi palasiksi, samoin nakit. Silppua tarvittaessa sipuli. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja  sitten perunapalat. Keitä noin 5 minuuttia, ja lisää sen jälkeen pakastevihannekset.

Veden kiehuessa paista pannulla  nakkiviipaleet ja sipulikuutiot. Kun perunat ovat kiehuneet noin 10 minuuttia ja vihannekset viisi, heitä joukkoon nakki-sipulisekoitus pannulta. Anna kiehua muutama minuutti.

Pienennä lämpö ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja noin 3 ruokalusikallista currya tai oman maun mukaan. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Silppua valmiiseen keittoon tuore persilja.

Lisää koko perheelle sopivia arkiruokia ja kasvisreseptejä  löydät täältä:

ARKIRUOKAIDEOITA JA KASVISRESEPTEJÄ

RESEPTEJÄ JA RUOKAINSPIRAATIOTA

HYVÄ ARKIRUOKA JA BRUNSSI KOTONA

PARHAAT KASVISRESEPTIT

texmex salaatti
Tämä Texmex -salaatti häkriksellä on meidän molempien viikonlopun lemppari ruokia!

Tonnikalapiirakka

Suolaiset piirakat ovat ihanaa viikonloppuruokaa tuoreen salaatin kanssa. Niitä voi syödä seuraavana päivänä myös haaleana tai kevyesti mikrossa lämmitettynä. Tämä tonnikalapiirakka syntyi vähän vahingossa, kun nakkikeitosta oli jäänyt tuo puolikas tuorejuustopurkki käyttämättä ja katselin mitä muuta kaapista löytyisi. Tonnikalapiirakka pääsi kuitenkin heti ensikokeilusta meidän yhdeksi lemppariksi suolaisista piirakoista!

Suolaiset piirakat ovat ihanaa viikonloppuruokaa tuoreen salaatin kanssa. Niitä voi syödä seuraavana päivänä myös haaleana tai kevyesti mikrossa lämmitettynä.

Oletko jo kokeillut muita suolaisia piirakkaohjeitani? Feta-piinaattipiirakan ja sienipiirakan ohjeen löydät täältä! Sienipiirakasta tulisi nyt kanttarelleilla tai herkkusienien ja kanttarellien yhdistelmällä nyt varmasti vielä herkullisempi!

Helppo suolainen piirakkapohja rahkalla (piirakkavuoalliseen):

  • 250g maitorahkaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (tai muita haluamiasi)
  • 1 kananmuna
  • noin 50g juoksevaa tai sulatettua margariinia tai noin 3 rkl öljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte tonnikalapiirakkaan:

  • noin 100g valkosipulituorejuustoa
  • 1-2 purkkia tonnikalaa (noin 150-200g)
  • tuoretta tai kuivattua tilliä
  • noin 1-1,5 dl ruokakermaa/kasvisrasvasekoitetta tm
  • noin 1dl juustoraastetta (meistä oddlygood kasvisjuustovalmiste sopii raasteena uuniruokiin tosi hyvin!)
  • 2 kananmunaa
  • kirsikka- tai miniluumituomaatteja
  • Maun mukaan mausteiksi lisäksi esimerkiksi vähän sitruunapippuria tai mustapippuria ja sitruunamehua. Juustoista ja tonnikalasta tulee jo sen verran suolaa, että sitä ei tarvitse enää lisätä.
tonnikalapiirakka
Tämä tonnikalapiirakka on yksi meidän mielestä paras suolainen piirakka!

Tonnikalapiirakan ohje:

Tee ensin pohja: Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää muut pohjan ainekset, ja sekoita sekaisin, älä vatkaa. Taikina on melko löysää, levitä se lusikalla tm piirakkavuoan pohjalle. Pohjaa ei tarvitse esipaistaa.

Valuta tonnikala ja levitä pohjataikinan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset, eli tuorejuusto, ruokakerma, kananumat, juustoraaste, tilli ja muut mausteet. Lusikoi tai kaada seosi piirakan päälle. Halkaise päälle vielä miniluumutomaatit.

Paista 175-200 asteessa noin puolisen tuntia uunista riippuen, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.

arkiruokalista
Myös tortillapizzat toimii aina, eikä piirakkapohjaa tarvitse edes miettiä!

arkiruoka reseptejä

Pidetään huolta toisistamme ja nautitaan arjesta!

Rakkaudella,

Ida

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *