Kaksi suolaisen kasvispiirakan reseptiä ja uusi kasvisvaihtoehto valmisruoista
Kaupallinen yhteistyö: Lejos
*Kaupallinen yhteityö: Lejos. Postauksen kuvissa näkyvät Kitchen Joyn -tuotteet saatu osana kaupalllista yhteistyötä Lejoksen kanssa.
Haluan jakaa teille viikonlopulle pari kasvipiirakan reeptiä ja suositella hyvää valmista kasvisruokaa. Meidän kaksi suosikkia suolaisista kasvispiirakoista ovat ehdottomasti feta-pinaattipirakka ja sienipiirakka. Käytetään piirakoille pohjaksi aina meidän lempparia, joka on muunnos Kinuksikissan piirakkapohjasta kaurahiutaleilla. Lue myös postauksen lopusta, mitä me tykättiin meidän lemppari valmisruoan valmistajan Kitchen Joyn Vege it-up sarjan uudestaTofu Chili mausta!
Suolaisen piirakan pohja kaurahiutaleilla
Meidän lempparipohjaksi kaikille suolaisille piirakoille on muodostunut tämä Kinuskikissan kaurapohja. Piirakkataikinaa riittää kivan paksusti piirakkavuoan pohjalle, rakenne pysyy hyvin koossa ja ainekset löytyvät lähestulkoon aina keittiön kaapista. Kaurahiutaleet tuovat kivasti makua ja ravinteita piirakkaan.
Alkuperäinen kinuskikissan resepti löytyy täältä. Kinuskikissan sivuilla on myös paljon muita suolaisten piirakoiden ohjeita, joista voit valita mieleisesi. Toki voit hyvin myös käyttää valmista pakastepiirakka pohjaa sekä sieni-sipuli että feta-pinaattipiirakkaan.
Meidän paras pohja suolaisille piirakoille (Kinuskikissan reseptistä):
noin 3,5-4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
150g margariinia (meidän 60% rasiamargariini on käynyt ihan hyvin)
1/2 dl vettä
suolaa täytteiden mukaan. fetasta tulee itsessään, että sen pohja ei välttämättä vaadi.
Suolaista piriakkapohjaa kannatta esipaistaaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä välin ehtii valmistella valitsemasi täytteen.
Sieni-sipulipiirakka

Tarvitset:
Rasia herkkusieniä tai muita sieniä
iso sipuli
tölkki (2,5 dl) kevyttä ruokakermaa (kokeile myös maustettuja!), loraus (noin desi) maitoa
3 kananmunaa
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim persiljaa tai ruohosipulia. suolaa ja pippuria
halutessasi juustoraastetta n 1-2dl
Ohje:
Tee ensin piirakkapohja esim edellä olevan ohjeen mukaan ja esipaista sitä täytteiden valmistumisen ajan.
Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele herkkusieniä hieman pienemmäksi. Paista pannulla hetken aikaa, jotta sipulit kuullottuvat, ja sienistä haihtuu enimmät nesteet. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kerma ja maitokulhossa ja riko kananmunat joukkoon. Mausta.
Kumoa esipaistetulle pohjalle sieni-sipuliseos, hienonna päälle yrttejä ja kaada löpuksi päälle muna-kermaseos ja haluteessasi vielä jusutoraastetta.
Pistä takaisin uuniin paistumaan n 30-40 minuutiksi. Uunin tehosta riippuen voit nostaa lämpötilaa 225 asteeseen.Pirakka on valmis, kun muna-maito on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.
Feta-pinaattipiirakka
Feta-pinaattipiirakan ohje on myös Kinuskikissa ohjeesta muunneltu. Alkuperäinen resepti täältä.

Tarvitset:
150g (pakaste) pinaattia
200g feta/salaattijuustoa
2,5 dl purkki ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria, halutessa vielä kuivattuja yrttejä.
Ohje:
Tee ensin piirakkapohja esim edellä olevan ohjeen mukaan, ja esipaista sitä täytteiden valmistelun ajan.
Sulata pakastepinaatti ohjeen mukaan (esim mikrossa), ja painele siivilän läpi enin neste pois. Paloittele feta, jos et käytä valmiita kuutioita.
Riko kananmunat kerman joukkoon. Sekoita joukkoon pinaatti. Mausta ripauksella pippuria.
Levitä fetakuutiot esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
Paista 200 asteisessa uunissa vielä 30-40 minuuttia.
Uusi kasvisvaihtoehto valmisruoista!
Mulle leipominen on harrastus, jota teen silloin kun inspiraatio iskee. Välillä on kyllä vaan niin ihanaa myös viettää rentoja koti-iltoja katsoa jotain lemppari sarjaa. Silloin on kiva syödä jotain vähän spesiaalisti maustettua, nopeasti valmistuvaa ruokaa. Just näihin koti-iltoihin *Kitchen Joyn Vege it up-tuotteet sopii meille tosi hyvin.

Välillä on kyllä vaan niin ihanaa myös viettää rentoja koti-iltoja katsoa jotain lemppari sarjaa.Just näihin koti-iltoihin Kitchen Joyn Vege it up-tuotteet sopii meille tosi hyvin.

*Kitchen Joyn pakasteaterioista saa just sopivan mausteisen ja tuoreen makuisen annoksen aasialaisella twistillä. Kitchen joyn vege it up -sarja on nyt täydentynyt ihanalla uutuudella Sweet Chilli tofu with Jasmine Rice. Annoksessa on tofua, riisiä, kasviksia, papuja ja just sopivasti mausteista kastiketta, joka antaa makua, mutta ei tee ruoasta yhtään vetistä.
Tämä oli mun poikaystävän lemppari Kitcen Joyn tuotteista ja mustakin tosi hyvä! Mun lemppari taitaa kyllä olla edelleen Vege it up! Yakisoba, koska nuudeliruoka kulhosta oli tosi kivaa vaihtelua ja japanilaiset mausteet tässä Sweet chili Tofussa just kohdillaan. Koko postauksen meidän leffaviikonlopusta ja aasialaisesta illasta vege it up -tuotteiden kanssa pääset lukemaan tästä.
Kitchen Joyn tuotteet on meille just hyviä vaihtoehtoja vailmisruoista, koska tykätään paljon aasialaisesta ruoasta, mutta ei osata vielä niin hyvin sitä tehdä. Ja näiden meidän aasialaisten kasviruokailtojen (tai nopeiden lounaiden) jälkeen maistuu taas se kotiruokakin paremmalta.
*Tästä pääset Lejoksen sivuille lukemaan tarkemmin Kitchen Joyn Vege it up! -tuotteista ja näet kaikki makuvaihtoehdot.

Lisää meidän kodin kasvisreseptejä löydät näistä postauksistani:
- Arkiruokaideoita ja kasvisreseptejä
- Helppoa kasvisruokaa
- Kasvisruokaa arkeen
- Lihattoman lokakuun parhaat kasvisreseptit viime vuodelta
- *Leffailta kotona ja aasialaista kasvisruokaa Vege it up!-tuotteiden kanssa
Toivottavasti sait postauksestani inspiraatiota! Oletko sä kokeillut jotakin uutta kasvisreseptiä tai kasvisruokaa nyt lokakuussa?
Ihanaa viikonloppua toivottaa Rakkaudella,
Ida
Molemmat piirakat maistuisi. Varsinkin sienipiirakat on meidän suosikkeja. Täytyy joskus kokeilla tuota kaurahiutaleista pohjaa. Meillä eniten käytetty piirakkapohja suolaisissa on muusijauhepohjainen. Hyvä koostumus ja ihanasti makua. Kiinnostavia myös nuo valmisateriat, vaikka harvoin valmista syödään. Hyvä kuitenkin tietää, mitkä ovat maistuvia, jos joskus tulee kiireessä hetkiä, että tekee mieli oikoa.
Kiitos kommentistasi, Katja!:) Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota piirakkapohjaa kaurahiutaleilla ja samoin Kitchen Joyn kasvisvaihtoehtoja!
Tuo sinun muusipohjasi kuulostaa myös mielenkiintoiselta, täytyypä itsekin kokeilla sitä!:)
Mukavaa tiistaita!
Ida